A Biotermal fürdősó használata

Filed in Energy A Biotermal fürdősó használata bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Biotermal: feltöltődés ősszel, télen

A nyirkos, kellemetlen időjárás, a hideg napok beköszöntével rendszerint azzal próbáljuk áthidalni a nehézségeket, hogy minél előbb elkezdünk készülődni a karácsonyra, az év végi ünnepekre. Ebben az időszakban is érdemes kihasználnunk az Energy természetes készítményeinek gazdag kínálatát, lelkünket és testünket is felfrissíthetjük velük, és bátran kiélvezhetjük az egyre rövidebb napokat.

Ideális felüdülést nyújt a Podhájska termálforrásból származó sóval, a BIOTERMAL-lal készített fürdő. Felmelegíti testünket, serkenti a vérkeringést, megszünteti a fáradtságot, és több olyan betegség kezelésére is jó, amely ilyenkor könnyen súlyosbodhat. Jó tudni, hogy a fürdő elkészítésén kívül a Biotermal-nak több más felhasználási módja is létezik.

A Biotermal harmonizálja a szervezet teljes energetikai rendszerét. A belőle készített regeneráló fürdő jót tesz test és lélek egyensúlyának, a kondíciónknak és a szépségünknek. A só nyugtató, ellazító hatású, csillapítja az izomfáradtságot, tisztítja és revitalizálja a bőrt, és ezzel egy időben eltávolítja belőle a szennyeződéseket, a túl sok faggyút és a káros anyagokat.

Mindezen túl előnyösen hat felső légúti problémákra, az asztmára és a hörghurutra is. Lítiumot tartalmaz, amely segít a hideg időben általában súlyosbodó köszvény kezelésében, valamint jodidok is vannak benne, amelyek jótékonyan hatnak az alulműködő pajzsmirigyre. A foszfátok és a kalcium segítik a törések gyógyulását, míg a bromidok csillapítják a fájdalmat.

A rendszeres biotermal-os fürdő beválik a reumában, érrendszeri és ízületi problémákban, illetve gerincbántalmakban szenvedőknek. Stabilizálja továbbá a csontritkulásban, kopásos ízületi betegségekben (arthrosis) és ízületi gyulladásban (arthritis) szenvedők állapotát. A sóban található nagy mennyiségű szulfátnak köszönhetően a biotermal fürdő hatékony segítséget nyújt ekcéma, bőrkiütések és egyéb bőrbetegségek kezelésében.

Méregtelenítés sós fürdővel

A test bőrön keresztüli méregtelenítése az ozmózis jelenségén alapul. Az ozmózis folyamatának kiindulópontja az, hogy a fürdővízben található ionok koncentrációja magasabb a bőrben levő ionok koncentrációjánál. Ez a koncentrációkülönbség “kiúsztatja” a méreganyagokat a testből, és elszállítja a folyadékokat a bőr mélyebb rétegeiből. A folyadékok így a bőr felszíni rétegeibe kerülnek, emiatt pedig ezek a rétegek sokkal hidratáltabbá válnak. Ezért a sós fürdő száraz bőrűeknek is ajánlott.

Minél nagyobb a fürdővíz ásványi anyag koncentrációja, annál erősebb az ozmotikus nyomás, tehát annál intenzívebb a tisztító hatás. A meleg, sós víz serkenti a vérkeringést, így felgyorsítja a méregtelenítés folyamatát.

Egyéb felhasználási lehetőségek

A Biotermal-ban található só ellazító és tisztító hatásainak köszönhetően a készítményt a hagyományos fürdősó mellett orrzuhanyként, toroköblögetőként vagy akár inhalálásra is használhatjuk.

Fürdő: egy kádnyi 35–38 °C hőmérsékletű vízben hagyjon feloldódni 1-2 evőkanálnyi Biotermal sót. Alaposan keverje el a vízben, hogy a sókristályok valóban megfelelően feloldódjanak. Fürdés közben se szappant, se tusfürdőt ne használjon. A fürdő után finoman itassa fel a nedvességet a bőréről, de ne dörzsölje frottír törülközővel. A fürdés 10-20 percig tartson, hetente 1-3x alkalommal. Ha a fürdő valamilyen egészségi probléma (érrendszeri vagy bármi más) miatt megterhelheti a szervezetét, kérjen előzetes tanácsot az orvosától, hogy javasolja-e a balneoterápiát.

Orrzuhany: segít fenntartani az orrnyálkahártya fiziológiai tisztító képességét, emellett lehetővé teszi az ún. nyálkahártya immunitás (a fertőzésekkel szembeni védelem elsődleges vonala) optimális működését. Benedvesíti az orrüreg és az orrgarat nyálkahártyáit. Elsősorban olyan helyeken használatos, ahol a levegőnek viszonylag alacsony a nedvességtartalma, továbbá ott, ahol központi fűtést használnak, valamint nagy mennyiségű porral szennyezett környezetben.

Az orr öblítéséhez alkalmazzon gyógyszertárban kapható orrzuhanyt. Még egyszerűbb, ha az öblítéshez kis kannát használunk. Az orrzuhanyhoz 1%-os sóoldatot kell készítenünk (10 g sót oldjunk fel 1 l langyos vízben).

Toroköblögetés: Akinek fáj a torka, annak a sóoldatos öblögetés csak jót tehet. A gyulladt nyálkahártya nedvessé válik, a váladék és a baktériumok felszabadulnak, majd kikerülnek onnan. Az öblögetéshez is 1%-os sóoldatot kell használni (10 g sót oldjunk fel 1 l langyos vízben).

Inhalálás: A Biotermal-t a felső légutak szabaddá tétele céljából, illetve orr-, arcüreg- és homloküreg-probléma esetén alkalmazhatjuk inhalálásra. Egy liter, forrásban levő vízbe tegyünk 10 g Biotermal-t, majd kb. 15 percig inhaláljunk.

 

Forrás:

VITAE magazin

TOP