Néhány gondolat az influenzáról

Filed in Általános Ismeretek | Energy | Érdekes Néhány gondolat az influenzáról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Megelőzés, védelem testnek és léleknek

Úgy tűnik, ez a téma ma nagyon, nagyon aktuális. A médiában nap mint nap egyre rémisztőbb hírek jelennek meg. Ez nemcsak a laikusoknak szóló cikkekben, hanem a szaksajtóban is jelen van. Ma már a zárt orvosi fórumok, illetőleg a politikai csatározások részévé is vált. A médiában a nyilatkozatok is ellentmondásosak. Az egyik szakértő azt mondja: enyhe, néhány nap alatt lezajló járványról lesz szó. A másik több milliós megbetegedésről beszél. Sohasem láttak még ilyen gyorsan mutálódó (változó) vírust, de azért érdemes az eredeti (több hónappal ezelőtti!) vírustörzs ellen készülő vakcinával beoltatni magunkat.

 

Máshol elmondják, hogy a vírus még nem mutálódott. Egyszerre vagy egymás után kell a kétféle oltást adni. Érdekesek a cseh és a német orvosok véleményei is.

Azt sugallja minden, hogy az oltás az egyetlen üdvözítő dolog. Bennem mint magánemberben a “kisördög” azt sugdossa, hogy itt hatalmas pénzekről is szó van. Ahogy a médiából megtudhattuk, az országunk részére e stratégiailag olyan fontos terméket gyártó cég több mint 90 százaléka egy ciprusi offshore cég tulajdonában van, de nem tudni, hogy ki a valódi tulajdonos. Lehet tovább is gondolni a dolgot…

Javaslatok a megelőzéshez

Mit tehetünk még a vírus ellen?

Legelőször is száműzzük magunktól a félelmet. Ne hallgassuk és nézzük a félelmet keltő híreket! Ha félünk, aggodalmaskodunk, máris gyengül az immunrendszerünk. Mint a néhány éve influenza-8elhunyt írónő, Szepes Mária is tanítja: félni valamitől annyit jelent, mint mágnessé válni a félelem tárgya számára. Ha megszűnt a félelem, megszűnt a vonzás.

Fontos továbbá a pozitív hozzáállás a dolgokhoz. Jó a rendszeres relaxálás, a megfelelő zene hallgatása, a meditálás vagy a jóga. A megelőzés céljából tartsuk magunkat az általános higiénés rendszabályokhoz: gyakori fertőtlenítős kézmosás, szellőztetés, friss, tiszta levegőn való tartózkodás, a tömeg kerülése stb. Lehetséges jó minőségű, három rétegű maszk viselése – én ezt javasolnám az egészségeseknek is (nem csak a betegeknek), ha úgy érzik, szükséges a védekezésükhöz. A régi szlogen – “zsebkendőbe köhögj, tüsszents” – ma is érvényes, bár kevesen tartják hozzá magukat.

Testünket edzhetjük a Kneipp által ajánlott lemosásokkal, váltófürdőkkel is. Javasolható a szauna, illetve a gőzfürdő rendszeres használata, a test (torok, láb) lehűlésének, átnedvesedésének kerülése, a dohányzás elhagyása, a megfelelő alvásidő, az optimális hőmérséklet beállítása a szobában, különösen a hálószobában, az elalvás előtti szellőztetés, tornagyakorlatok a szabad levegőn vagy az alaposan kiszellőztetett szobában. Fontos még a testi-lelki “túlhajszoltság”, a stressz kerülése.

Készítsük fel a szervezetet az őszi időszakra, mivel ilyenkor a légzőszervek és a tüdő is fokozottan érzékeny a fertőzésekre. Az ősz gyümölcseinek fogyasztása, a szervezet vitaminraktárainak feltöltése is szükséges. Javasolható a szőlőkúra. Fogyasszunk minél több gyökérzöldséget, mint a répa, hagyma, fokhagyma, cékla, fekete retek. Nagyon jó a sütőtök és a tökmag, továbbá az őszi gabonák gyakori beiktatása az étrendbe. Gondoljanak csak a kásákra és az otthon sütött kenyér illatára, ízére. Felhívom a figyelmet a (minél sötétebb) zöld levelű zöldségekre is. A nyári zöldségekről térjünk át az ősziekre: tök, brokkoli, karfiol. Ajánlott továbbá a savanyított káposzta bőséges fogyasztása.

Korábban több éven át dolgoztam influenzaosztályon és körzeti ügyeletesként is. Járványos időben 24 óra alatt akár 80-100 beteget is elláttam. Én magam sohasem kaptam el a betegséget. Akkor még nem ismertem az alább felsorolt egyéb védekezési lehetőségeket, így esténként “csak” hagyma, fokhagyma rendszeres fogyasztásával védtem magam. Megjegyzem: sem én, sem a családtagjaim sohasem kaptunk influenza elleni oltást. Szigorúan csak magánemberként mondom mindezt. Közeli ismerőseimnek is alternatívaként az Oscillococcinumot, illetve a megfelelő Energy termékeket ajánlom.

De döntse el ezt mindenki saját maga, és beszélje meg a kezelő- vagy háziorvosával is.

Ajánlott homeopátiás szerek, immunerősítők

Lássuk az egyéb, alternatív védekezési lehetőségeket. (Az alább felsorolt szerek mindegyike megtalálható az interneten, a homeopátiával, a gyógynövényekkel, a méhészeti termékekkel, vagyis az apiterápiával foglalkozó oldalakon, valamint a gyógynövénykönyvekben, elsősorban dr. Nagy Géza könyveiben.)

Az Oscillococcinum: az influenza fő, valódi vírusellenes homeopátiás gyógyszere. A családomnak már szeptemberben elkezdem adni, havi egy alkalommal egy fiolát. Ha nincs járvány, akkor havonta ismételjük az őszi-téli hónapokban. Járványveszélykor hetente egy fiola az adag. Nyár végén, ősszel érdemes belőle “bespájzolni” (2-3 dobozzal), mert volt olyan influenzás időszak, amikor sokáig hiánycikké vált. Ha kitört a betegség, naponta 1-3 fiola, (első nap 3×1 fiola, 2. nap 2×1, 3. nap 1×1 fiola) a megfelelő adagolás. Megjegyzendő, hogy ez a készítmény átmenetileg felerősítheti a tüneteket, ugyanakkor gyorsítja is a betegség lefolyását.

Magából a kórokozóból készült homeopátiás gyógyszer az Influenzinum nozóda. Megelőzésként C200-s hígítás esetén 2 hetente 2 napig 1×5 golyócska, a C30-ból 2 napig 2×5 golyócska naponta, és ez 5 naponként ismételhető. Ezt a szert ne szedjük akkor, ha a tünetek már megjelentek! Adható még abban az esetben, ha a gyógyulás nagyon elhúzódó, vagy sokáig fennállnak még maradványtünetek.

Továbbá immunrendszerünk erősítése szükséges. Ezt elősegítik az antioxidánsok, cink, szelén, folsav, C-vitamin, frissen facsart gyümölcs és zöldséglevek fogyasztása, lehetőleg helyben termett idénygyümölcsökből, zöldségekből. Ezek fogyasztását se vigyük azonban túlzásba. A leveket tiszta vízzel hígíthatjuk is. Naponta legalább egy (magyar) alma javasolt. A bio minőséget, gondolom, nem kell hangsúlyoznom. A homeopátiás Echinacea D4-6-12-es vagy 5CH-s hígításban napi 2×5 golyócska 5-7 napig, majd 7-10 nap szünet. Kialakult betegség esetén 3×5 golyócska naponta 4-6 napig. Folyamatosan nem szabad szedni!

A Vincetoxinum (vadpaprika) egyéb lázas, hurutos betegségek esetén is jó, D6-12-es hígításban 1-2×5 golyócska 1-2 hétig. Ha a tünetek már kialakultak, 3-4×5 golyócska javasolt maximum 5-6 napig. Ha nincs javulás 2-3 nap után, jelentkezzen orvosánál.

A homeopátiás komplex szerek közül ajánlható még az Engystol és a Gripp-heel injekció (1 pohár vízben oldva) vagy a tabletta. Az injekciót be is lehet ad(at)ni az előírásnak megfelelően, de az macerásabb, és sokan nem szeretik magukat szurkál(tat)ni. Segíthetnek még a Lymphomyosot cseppek. A javaslat, az adagolás és a leírás megtalálható az interneten vagy a dobozukban.

(folytatáshoz kattintson az alábbi linkre)

Continue Reading

, , , , ,

TOP