Május tanácsa: inkább lassabban siessünk

Filed in Általános Ismeretek | Energy Május tanácsa: inkább lassabban siessünk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Május tanácsa: inkább lassabban siessünk

 

A május vizsga elé állít minket szervezetünk védelme és regenerációja terén. Növeli a hő energiáját, amelynek potenciálja annál árulóbb, minél kellemesebb.  Nem ártana, ha legalább néha megszólalna bennünk a vészcsengő, és figyelmeztetne, hogy a lángokkal és az időnkénti füsttel megjelenhet a láva is. A hőmérsékleti értékeket tekintve a május nem lesz átlagon felüli, idén a hónap legnagyobb hő kumulációja érdekes módon a fagyos szentek napjára esik, azaz Pongrácnak, Szervácnak és Bonifácnak biztosan nem lesz szükségük kesztyűre. A napocskának május 23.-a környékén sem kéne lazsálnia, de néhány nap ezzel szemben lehet, hogy kifejezetten hideg és szeles lesz, főleg május 20. előtt és a hónap végén. A május inkább a hőingadozások hónapja lesz.

Minket viszont inkább a kimerült ÉN-re nehezedő terhek érdekelnek. A dinamikus Sárkány után szusszannunk kéne egy kicsit. Az intelligens Kígyó képes akár órákon keresztül egy helyben állni, sehova nem siet. Miért is sietne, a zsákmány magától belefut a szájába. Amennyiben le tudjuk győzni a rohanás utáni kényszerünket, a Kígyó segít valóban hasznosan és céltudatosan irányítani az energiáinkat, és erre a következő két hónap előtt valóban szükségünk van. A szervezetünket érő terhelések száma nem nagy ugyan, de annál kiadósabb. Még mindig harcolunk a májat érő terhelésekkel. A máj feladata többek között az is, hogy elraktározza szervezetünk energiakészleteit. Ilyen hosszan-tartó terhelés hatására pedig az energiaszint az elviselhetőség határa alá esik, ennek hatására pedig szervezetünk “szétesik”, és minden elromlik. A nem működő Fa (máj, epehólyag) is negatívan hathat, méghozzá a döntésképességünkre. A zavaros, kapkodó vagy épp ellenkezőleg az érthetetlen és lassú döntések úgy megkeseríthetik életünket, hogy azt nem is gondolnánk. Ilyen esetekben azonban valóban támaszt találhatunk a Kígyónál. Ha legalább néha hagyjuk, hogy a dolgok elrobogjanak mellettünk, és nem erőltetjük a lehetetlent, valószínűleg elegáns és nem mindennapi megoldásra jövünk rá.

Az év energiáinak tekintetében azonban a lépet érő terhelés összehasonlíthatatlanul komolyabb lesz. A lép egyik legalapvetőbb feladata, hogy a vért az erek falai között tartsa. A gyakorienergy-probiosan-kapszula-550x650 vérömlenyek, váraláfutások intő jelei annak, hogy lépünk nem érzi jól magát. Csakhogy ilyen kirobbanó időszakban sokkal komolyabb és veszélyesebb problémák is bekövetkezhetnek. Ér- és agyi betegségektől, valamint fejsérülésektől kell tartanunk. A megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztáson (amit már biztosan nem felejtünk el) kívül a leghatékonyabban úgy előzhetjük meg a bajt, ha elkerüljük a stresszt, nem sietünk, nem idegeskedünk. Belátom, hogy ez a tanácsom ugyanannyit ér, mintha azt mondtam volna, hogy egy párás nyári napon ne izzadjon, mert az társaságban rossz hatást kelt, de valóban komoly dologról van szó. Érzelmeink, elhamarkodott döntéseink lassításával talán sikerül visszazökkenünk a valóságba, és biztosan nem maradunk le semmiről. Ezzel szemben viszont valóban sokat nyerhetünk, talán azt a legértékesebb dolgot, amink van, az életünket. Kifejezetten jót tehet egy víz melletti erdei séta, és ha még egy kis mohán vagy tűleveleken való ücsörgéssel is kiegészítjük, jobban felfrissülhetünk, mint egy energiaital legördítése után, illetve ami a lényeg: segítünk a bennünk lakó Földnek, hogy megtalálhassa önmagát.

A következő terhelés a pszichikummal függ össze. Gondot okozhat a bonyolultabb helyzetek elfogadása, a bennük való eligazodás. Mintha egyszer csak elveszítettük volna a valóságérzetünket. Amennyiben ilyen helyzetbe kerülne, óvakodjon a meglepetésektől. Az ismeretlen tájakon töltött szabadság biztosan nem hoz gyógyírt. Több mint valószínű ugyanis, hogy rögtön a nyaralás elején olyannyira felzaklatja pár banális probléma, hogy nagy erőfeszítéseket kell tennie, hogy a szabadság után elfogadható állapotba kerüljön. A legjobb orvosságot a rituálék jelentik. Minél gyakrabban végez megszokott tevékenységeket, annál könnyebb lesz visszatérni a normális érzésekhez. Kellemetlen problémát okozhatnak a gyulladások, és a csontokat érintő terheléssel együtt lassan kezdhetünk aggódni a szájüreg-gyulladás és a fogínygyulladás miatt.

Continue Reading

, , , ,

TOP