Korunk népbetegsége: az allergia

Filed in Energy Korunk népbetegsége: az allergia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Korunk népbetegsége: az allergia

 

Sok embernek az életét végig kíséri az allergia, és a kellemetlen tünetektől való szenvedés.

Orvosok, természetgyógyászok életüket teszik fel az allergia kezelésére.
Ami megnyugtató, hogy az allergiások közül sokan meggyógyultak már, tehát gyógyítható!

 Orvosi nézetek:

Allergia esetén szervezet túlzott reakciót ad bizonyos agyagokra, amelyeket ellenségesnek ítél meg. Ezek általában a többi ember számára ártalmatlan anyagok. Ilyenkor hisztamincold-4 keletkezik, ami “hiszti aminnak” is nevezhető. Az immunrendszer ágyúval lő verébre. Túlérzékenység, és az emiatt keletkező kóros állapot. Lehet légúti, bőrrel, vagy étellel kapcsolatos. Allergének: ételek, illatanyagok, por, virágporok, tárgyak, állatszőr, fehérjék, vegyi anyagok, élőlények, gyógyszerek, stb. Előfordulhatnak auto allergiák is, autoimmun betegségek, amikor a páciens immunrendszere saját testének bizonyos részeit támadja meg. Az asztma is ebbe a körbe sorolható.

A tünetek változatosak lehetnek, bőrpanaszok, kiütések, ekcémák, bepirosodás, duzzanat, hámlás, köhögés, váladékok megjelenése, orrfolyás, szemszárazság, könnyfolyás, fulladás, nehézlégzés, hányás, hasmenés, gyomorgörcs, stb. Az orvos tünetcsökkentőket, szteroidokat ír fel, kenőcs, csepp, spray, inhalátor, tabletta formájában. A tünetek csökkentése súlyos, életveszélyes állapotban valóban szükséges!

Az allergia okai: Túlzott mértékű anyagmennyiség:

Ha valaki egy bizonyos anyaggal túlzott mennyiségben találkozik, pl. virágpor tablettázó üzemben dolgozik. A szervezet egyensúlyi törekvései ilyen esetben kimerülhetnek. Ebben az esetben, ha más munkát keres, és másképp él, később semmi baja nem lesz, ha a virágport a kertben belélegzi.

A műtősnővér, aki erős fertőtlenítővel dolgozik naponta többször, és végső határig terheli a szervezetét, az ellenálló képessége kimerül, és az allergiája akár végleges is maradhat.

A város lakói dízel korommal, téli útszóró sóval, száraz kutyaürülékkel szennyezett levegőt lélegeznek be, ez terheli a nyálkahártyákat, így az általános gyengeség miatt a virágporra allergiás reakció léphet fel.

Első találkozás. Allergiás reakciót adhat valaki immunrendszere, ha először találkozik egy anyaggal, vagy étellel. Ilyenkor az új anyagra való túlzott reakcióról van szó.

Genetikus allergiák, pl. méhcsípésre való túlzott érzékenység. Ezek az emberek nagy veszélyben vannak, ha nincs a közelben kórház, akár meg is halhatnak.

Ritka találkozás, mint meglepetés: a városi ember túl sok időt tölt zárt helyen, ezért nincs hozzászokva a változatos és természetes anyagokhoz. Legtöbb virágpor allergiás ember városi lakos.

 Ami nem allergia:

Rengeteg embernek van problémája ételekkel. Ez összefügghet vércsoporttal, epehólyag, hasnyálmirigy állapotával, gyomorsav mennyiségével, belek hosszával, étkezési szokásokkal: mikor, mivel párosítja az adott ételt. Ilyenkor nem allergiás, de neki ez nem megfelelő táplálék. Az ő autója benzines, nem szabad bele dízelolajat tölteni. Ilyenkor elég kihagyni az étrendből, és az illető egészséges marad.

 A természetgyógyászati módszerek a méregtelenítésen alapulnak, használják az allergén elkerülésének módszerét, diétákat, gyógynövényeket, akupunktúrát, a homeopátiát, az immunrendszer nyugtatását, az allergénekhez való hozzászoktatást…

A természetgyógyászat azt vallja, amit egy kiváló német orvos, DR. Rekev 1955-ben kidolgozott ki. Ez a homotoxikológiai elv, amelyben leírta a szervezet 7 szennyezettségi stádiumát. Itt mérgekről és salakanyagokról van szó, amelyek szennyezik a testet, és az allergia ebben az esetben azt jelzi, elég már a szemétből, természetes módon szeretne élni.

Honnan jönnek a szennyező anyagok?

Dohányzás, kávé, csokoládé, alkohol, túl édes, cukros, feldolgozott, finomított ételek, tartósítószerek, antibiotikumok, gyógyszerek, vegyszerek, kevés pihenés, túlzásba vitt munka, alváshiány, lelki stressz. Összefoglaló néven mesterséges anyagok és ételek. A másik terület a testben keletkező anyagcsere végtermékek, salakanyagok.

1 stádium

A salakanyagok a vérben keringenek és egyre több pihenésre van szükség, hogy megtisztítsa a vért a májon és a véren keresztül.

2. stádium

A salakanyagok az agy szürkeállományára hatnak, ezért tágul, és nyomja az idegeket, ingerli az agyat, és fejfájás, fáradtság a tünete.

3 stádium

A salakanyagok koncentrációja a vérben és az agyban a szervezetet tisztításra ösztönzi, ami allergiás tünetek megjelenését okozza. Az allergia ebből a szempontból a szervezet öntisztító mechanizmusa, ami gyakran külső behatásoktól is függ. Ez a természetes védekezés az allergént használja fel a váladékképzésre, és a tisztulásra. Így próbálja a test megtisztítani magát, és a tünettel jelzi, hogy valami nincs rendben. Ilyenkor ellenőrizni kell, mit eszik, hogyan eszik, és hogyan tisztítja magát az ember. Az allergia figyelmeztető jel, és segítség a tisztuláshoz.

4 stádium

Ha a szervezet nem tudott megszabadulni a salakanyagoktól, és az ember folytatja a felhalmozást, a bélrendszerben elkezd raktározódni, így fibromák, polipok, kövek keletkeznek.

5 stádium

A salakanyagok úgy telítődnek a bélben, hogy a bél kitágul, de a belső, salaktovábbító tere szűkül. A szervek működése torzul.

6 stádium

A salakanyag felhalmozódás az idegrendszerben lassítja a jeltovábbítást egyik idegsejttől a másikig. Ez a paralízis.

7 stádium

A sejtek a salak felhalmozódás miatt megnagyobbodnak, a szövetekben nem kapnak rák elleni védelmet. Felborul végleg a belek működése, szorulás lép fel. A rák ebben az állapotban keletkezik, mert a sejtek nem képesek normálisan működni, szétesik a test normális rendszere…

(folytatáshoz kattintson)

Continue Reading

, , , , , , , , ,

TOP