Az étel orvosság, az orvosság étel

Filed in Általános Ismeretek | Energy | Érdekes Az étel orvosság, az orvosság étel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az étel orvosság, az orvosság étel – nem csak az ókori Európa bölcsessége

“Az étel orvosság, az orvosság étel” állítja ősi elődeink egyik bölcsessége, amelynek igazságát napjaink tudománya is alátámasztja. Az azonban, amit a mai kutatók most kezdenek megismerni, azt már nagyanyáink is ismerték, csak talán nem tudták, hogyan működik. Nem tudták, hogy amit használnak azok a vitaminok, ásványok, enzimek, antioxidánsok. Mi már tudunk róluk valamit, most már csak azt kell tudatosítanunk magunkban, hogy ezek a csodálatos anyagok benne vannak a mindennapi ételeinkben. Nem elég azonban, ha a “minél több, annál jobb” (mert inkább annál rosszabb) elve alapján jól degeszre tömjük magunkat, anélkül, hogy elgondolkodnánk, mit is eszünk. Hiszen éppen így veszélyeztetjük leginkább egészségünket. Ugyanezen az úton azonban elindulhatunk visszafelé. Jó, ha erre az útra alaposan elraktározunk néhány fontos információt, nehogy eltévedjünk.

Mit tudunk például az antioxidánsokról?

vegetableA legismertebbek közül említsük meg a C és E vitamint, a bétakarotint, a szelén nyomelemet. Kevesebbet mondanak nekünk az olyan furcsa, ismeretlen szavak, mint a glutation, az indolok, a flavonoidok, stb.

A glutation az egyik leghatékonyabb rákellenes anyag. Megtalálható a dinnyében, a grépfrútban, a narancsban, az eperben, a karfiolban és a brokkoliban. De például a sovány karajban, főtt sonkában, rántott húsban is! A legnagyobb mennyiségben a nyers vagy fagyasztott zöldségben mutatható ki. Főzéssel, tartósítással vagy az alapanyag levének eltávolításával a glutation tönkre megy.

Indolok – megakadályozzák a mell- és vastagbélrák kialakulását. Forrásaik a keresztes virágú növények, azaz a káposzta, a karfiol, a karalábé, a torma, a retek. Főzés közben az indolok a vízbe kerülnek.

Flavonoidok – védik a szervezetet a tüdő-, a vastagbél- és végbélrákkal szemben, gátolják a rákos sejtek kialakulását a húgyutakban, a vesében és a prosztatában. Pozitívan hatnak az erek minőségére. A virágok és termések festékanyagának alkotóelemei. Minél telítettebbek a színek annál több hatékony anyag található az adott növényben. Megtalálhatóak a citrusfélékben, a szőlőben, főleg a kék szőlőben, az almában, az őszibarackban, a sárgarépában, a zöldbabban, de a kávéban, a teában (a zöldben is), illetve olyan fűszerekben is, mint az édeskömény, az ánizs, a koriander. Természetes C vitaminnal gazdagított a hibiscus virágából származó flavonoidokat tartalmaz a Flavocel is, amely egy sor problémára pozitívan hat.

Kvercetin (a flavonoidok közé tartozik) – rákellenes, gyulladásellenes, antibakteriális, vírusellenes, gombaölő hatású. Csillapítja az allergiát, azáltal, hogy csökkenti a hisztaminszintet. Védi a szervezetet a trombózissal és az LDL koleszterinnel szemben. Fő forrása a vörös és lila hagyma, a brokkoli, a sötét szőlő. Nem vész el sem főzéssel, sem fagyasztással.

Q10 koenzim – nagy szerepet játszik az LDL koleszterin detoxikálásában. Segíti az E vitamin újratermelődését, védi a szívet. Megtalálható az olajos halakban, a lazacban, a szardíniában, a makrélában, a földi mogyoróban, a dióban, a pisztáciában, a szójababban, a szezámmagban és némely húsfélékben.

E vitamin – csökkenti az infarktus, az angina pectoris, a szívaritmia kialakulásának veszélyét. Enyhíti a koleszterin hatását, támogatja a szervezetet idegi megbetegedések és terméketlenség esetében. Forrása: különböző növényi olajok, főleg a búzacsíra, továbbá a szója-, kukorica-, napraforgócsíra. Megtalálható még a mandulában, a szójababban, a dióban, a mogyoróban, a kesudióban és a földi mogyoróban.

Bétakarotin – segít megelőzni az infarktus, az agyszélhűdés, a rákos megbetegedések, főleg a tüdő-, a gyomor, a nyelőcső, – a vékonybél-, a méh- és a méhnyakrák kialakulását. Az olyan sötét narancssárga és zöld színű zöldségek, mint a sárgarépa, káposzta, spenót vagy a tök, de a szárított sárgabarack is kiváló forrása ennek az anyagnak. Főzés közben nem megy tönkre.

Nem szabad megfeledkezni a fokhagymáról sem. Több antioxidáns anyag gazdag forrásáról. Megfázáskor nyersen fogyasztva a leghatásosabb, daganatellenes hatását nyersen, de elrakva, tartósítva is kifejti. A magas hőmérséklet sem teszi tönkre a szív és érrendszerre kifejtett pozitív hatását.

Jelentős antioxidáns és más egyéb hatásokkal bír a Drags imun készítmény is, amely belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazható.

A gyógynövényeknek erősebb és hossztantartóbb hatásuk van ugyan, mint az élelmiszereknek, ám alaposan ismerni is kell őket, mivel alapjában véve drogok. A belőlük készült főzetek elkészítéséhez és elfogyasztásához ráadásul mérhetetlenül sok türelem kell. Aki ezen a téren hiányosságokban szenved, annak biztosan jó szolgálatot tesznek az Energy készítmények.

Ivana Karpenkova

, , , ,

A King-Kong koncentrátumról

Filed in Energy A King-Kong koncentrátumról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tudnivalók a King-Kong-ról

Az Energy cég bioinformációs készítményei több szinten, egy időben hatnak az emberi szervezetre. Amíg a hatóanyagok a testünkben zajló folyamatokat, illetőleg szerveinket közvetlenül befolyásolják, addig az információs elemek a biorezonancián keresztül közvetve szüntetik meg a megbetegedés okait az információs mezőben.

A King Kong széles körben alkalmazható, bioinformációs, regeneráló, anabolikus hatású készítmény. A fitoterápia, a pszichotronika, a kristályterápia, valamint a biorezonancia legújabb ismeretei alapján fejlesztették ki. Ezt a magas koncentrációjú terméket (30 ml = 400 ml klasszikus kivonattal) speciális technológiával állították elő. Nem tartalmaz sem alkoholt, sem pedig cukrot, ezért cukorbetegek is használhatják.king_kong_v

Elsősorban a tüdő, a szív, a vese, a húgyhólyag, az irányító pálya, az ínizompálya, az epe, a vastagbél, a lép, az ún. Jin és Jang összekötő pálya, valamint a három sugárzó energetikai pályáját befolyásolja. Ezáltal jótékony hatást fejt ki azokra a problémákra is, amelyek ezen pályákon található szervek elégtelen működéséből erednek. Olyan készítményről van szó, amely a testmozgással összekötve segít a fogyásban, erőt és energiát kölcsönöz a szervezetnek, illetve tisztává teszi az elmét, amivel támogatja az ember döntéshozatali képességét.

A mozgás a legjobb elixír testünk megfiatalítására. Az embernek egész életében jó fizikai kondícióban kellene tartania magát. Az egészség, a test szépsége, a harmónia és egy kis természetes intelligencia az életben való boldogulás alapja. A testi és szellemi fejlődésnek harmonikusnak kell lennie, ellenkező esetben az egyik összetevő gátolná a másik öszszetevő fejlődését. A jó fizikai kondíció nem csak a nagyobb fizikai teljesítményre tesz képessé, hanem a soron kívüli nehézségek elviselésére is, amit a betegségek, sérülések vagy súlyos szellemi stresszokoz. Ha az ember nem mozog, a gerinctartóizmai lelankadnak és elernyednek. Az ernyedt izmok lehetővé teszik, hogy a csigolyák helytelen pozícióba csússzanak és nyomják a gerincvelőből kiálló idegeket. A negatív következmények azután hatással lesznek az egész testünkre.

A mozgáshiány, valamint a túlzott állati fehérje és cukor fogyasztás megterheli a vesét, savtúltengést idézhet elő a szervezetben, illetőleg ennek következtében a csontok veszíthetnek mésztartalmukból és könnyen törhetővé válnak. Ezért az idő múlásával folyamatosan romlanak az létfontosságú funkciók, és a test veszít energiájából. A szervezetben felhalmozódik a felesleges zsír, csökken az ember ellenálló képessége, és ilyenkor úgy érezzük magunkat, mint egy lemerült akkumulátor. Egyetlen megoldás marad el kell kezdeni mozogni!

sport_kifesto_8_kifesto1_huAz ember a harmincadik éve után határozottan nem ócskavas. Aki megszívlelte a mozgásra vonatkozó tanácsot, vitalitásban bármelyik fiatalabb kortársát felülmúlja. A testmozgás felgyorsítja a légzés ritmusát és növeli az energiakapacitást. A gyakorlatok elvégzése után ugyan csökken az energiánk, ám a pihenést követően több energiával bírunk majd, mint azelőtt. Az energiakapacitás növelése a szervezet természetes védekező folyamata a további terheléssel szemben. Akinek van energiája, van mindene ez a mottó az egészségünk alapja!

A King Kong pozitív hatásai közé sorolható továbbá az öregedés folyamatának lelassítása.

A King Kong rendszeres használata még idős korban is visszaadja a férfiasságot és vitalitást. A King Kongban levő növények, főleg a smilax ugyanis egy sor ún. szteroid szaponint tartalmaznak.

A smilax növényi anyagai a férfiaknál stimulálják a tesztoszteron termelést. Ez a fajta hormon a legfontosabb férfi hormon, amely alacsony koncentrációban a nők testében is megtalálható. A tesztoszteron elősegíti az izomtömeg és a szexuális aktivitás növekedését.

Continue Reading

, , ,

TOP