Archive for július, 2012

A Napsugarak káros és jótékony hatásúak is lehetnek, ezért Ön válassza az arany középutat

 

Napozzunk vagy ne napozzunk, ez itt a kérdés! Az UV sugárzás jelentősen befolyásolja az emberi szervezet működését – aktiválja a testben a D vitamint, hat a bőrre és a szemre. A bőrpigmentek (melanin) számának növelésével bőrpírt, majd bőrszínsötétedést idéz elő. Bőrgyulladást is okozhat (solaris dermatitist), ún. leégést, ami jelentős mértékben növeli a bőrdaganatos megbetegedések kialakulásának veszélyét.

Annak ellenére, hogy a szakemberek egyre többet beszélnek a napozás káros hatásairól az egész világon a napbarnított bőr a divat, és ez a trend már kezdi átlépni az egészséges határokat. Az emberek egyre több időt töltenek a természetben, ami még önmagában egészségük javát szolgálhatná, ám testüket gyakran sanyargatják a napon, s ezzel veszélynek teszik ki a káros napsugárzással szemben. Amennyiben túl sok időt töltünk a napon bőrünk keményen megfizet ezért. Idő előtt el kezd öregedni, ráncosodik, meglazulnak a kötőszövetei, pikkelyes hámréteggé szárad, és legrosszabb esetben kialakul a bőrrák. Annak ellenére, hogy a bőrgyógyászok évről évre felhívják a figyelmet a napozás káros hatásaira, szinte megdöbbentő, hogy az emberek ezt mennyire félvállról veszik. A fiatalok közül például nagyon kevesen védik magukat a tűző déli napsugarakkal szemben valamifajta fejfedővel.

A kozmetikai ipar kínálata rendkívül gazdag, és a boltokból szinte kifolynak a preventív hatású készítmények. Hogyan válassza ki a vásárló, hogy számára melyik termék lenne a legmegfelelőbb?

A napkrém-, tej- vagy olaj dobozán feltüntetett faktorszám azt mutatja nekünk, hogy a készítmény használatával mennyivel tovább maradhatunk a napon anélkül, hogy leégnénk. Minél többször szenvedünk a leégéstől annál nagyobb a veszélye annak, hogy később bőrrák alakuljon ki szervezetünkben. A 15 faktoros krém már elegendő biztonságot nyújt. A 20 faktoros pedig teljes körű védelmet biztosít. A magasabb faktorszámú készítmények már rendszerint semmivel sem képesek többet nyújtani.

Nagyon fontos, hogy elsősorban a gyermekeket védjük a napsugárzástól, főleg mostanság, amikor egyre jobban fogy az ózonréteg. Akkor, ha nem sikerült megelőznünk a leégést, ha már megtörtént a baj, szenteljünk a problémának nagyobb figyelmet. Az Energy készítményei közül a Ruticelit, esetleg a Cytovital kiválóan megnyugtatja a bőrt, sőt mindkét krém megelőzésképpen is használható. (vm)

Read the rest of this entry »

Miért jó a hírlevél?

Mert nem marad le semmiről
Mert mindig tudja az akciókat
Mert nem felejti el a rendezvényeket
Mert érdekes
Mert csak

Hírlevél
Oldal ajánló
Ajánld az oldalt ismerőseidnek. Ird be az e-mail címét.

E-mail:

Galéria
cytovital_mydlo
Aktuális rendezvények
2012. július
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031