Archive for március, 2012

Bioflavonoidok – segítség a növényi sejtből

 

A bioflavonoidok felhasználhatósága (megelőzésre, illetve különböző egészségügyi problémák kezelésére) általános körben nem igazán ismert. Ez a tény késztette MUDr. Jiří Hanzelt Valašského Meziříčí ből, hogy cikket írjon a szóban forgó témáról, és teszi ezt pont akkor, amikor a cseh piacon FLAVOCEL néven új Energy termék jelenik meg. A Flavocel tabletták C vitamint, valamint flavonoidokat tartalmaznak.

A Bioflavonoidok olyan növényi eredetű anyagok, amelyek tulajdonképpen minden növényi sejtben megtalálhatóak. A növényi sejtekben rendszerint a C-vitamin kísérőjeként vannak jelen. Napjainkban több mint 7000 fajta flavonoidot ismerünk, amelyek közül a legismertebb a rutin, a citrin és a hesperidin . Ezek a természetben a színező anyagok feladatát látják el, a zöldségeknek és gyümölcsöknek tipikus színt adnak. Néhány szakember a P vitaminok sorába sorolja a flavonoidokat. Ez a besorolás a flavonoidok egy jellegzetes tulajdonságából indul ki, miszerint pozitívan befolyásolják az ún. permeabilitást, azaz a hajszálerek áteresztőképességét, illetve rugalmasságát. Ez a tulajdonság a fehérje jellegű anyagok –rugalmas kollagének képzésének aktiválásából indul ki.

Ahogyan már említettük a természetben található flavonoidok elsősorban a C-vitamin kísérőiként vannak jelen. Mintha a szóban forgó vitamin személyes testőrének szerepét látnák el. Nem csak az oxidációs folyamatok által okozott károsodásokkal szemben óvják a vitamint, hanem egyúttal jelentősen növelik annak felszívódó-képességét és hatékonyságát. Ez a két anyag tökéletes példája az ún. szinergetikus hatásnak, amikor együttes jelenlétük esetén hatékonyságuk megtöbbszöröződik! 

Read the rest of this entry »

Miért jó a hírlevél?

Mert nem marad le semmiről
Mert mindig tudja az akciókat
Mert nem felejti el a rendezvényeket
Mert érdekes
Mert csak

Hírlevél
Oldal ajánló
Ajánld az oldalt ismerőseidnek. Ird be az e-mail címét.

E-mail:

Galéria
tribulus_terrestris_v
Aktuális rendezvények
2012. március
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031