Home > Energy > Az Energy készítményeiben található bioinformációk

Az Energy készítményeiben található bioinformációk

Az Energy készítményeiben található bioinformációk

Dr. Lubomír Chmelar, Phd.

A brnoi állatorvosi főiskolán (jelenleg Állatorvosi és Gyógyszerészeti Egyetem) végezte el tanulmányait, ahol a stúdiumok befejezte után tudományos munkatársként dolgozott tovább. Már itt nyilvánvalóvá vált a fitoterápia iránti érdeklődése, aminek kicsúcsosodásaként elvégezte a Boiron cég által szervezett homeopátia tanfolyamot. A kilencvenes évek közepén több homeopata kongresszuson vett részt Párizsban és Prágában. A prágai kongresszuson tartott előadásában a homeopata szerek hatásainak mechanizmusára összpontosította a figyelmét. 1994-től dolgozik együtt az Energy-vel. Ő hozta létre a Supertronic készülék első generációját, s egyúttal ő tartja a készülék használatát ismertető tanfolyamokat is. Céglektorként is meghálálhatatlan szolgálatot tesz, a tavalyi év végén pedig őt nevezték ki az Energy Szaktanácsának elnökévé.

A bioinformáció a spektrum hő és rádiófrekvencia tartományában jelentkező elektromágneses sugárzás frekvenciáinak elegye, amely specifikus biológiai hatásokban nyilvánul meg. Képes befolyásolni a biokémiai reakciók folyamatát, és beleszól a szervezet irányító mechanizmusinak működésébe.

A tárgyak és a kémiai anyagok hőkisugárzása által keletkezik, de megtalálható a látható fényben vagy a színek kombinációjában is. Bioinformációt elektromos készülékek is előállíthatnak, de a Föld kisugárzása is előteremtheti. Forrása esetleg a bolygónkon kívül is lokalizálható.

Az egyszerűbb érthetőség kedvéért ejtsünk néhány szót arról az információról, amelyet minden tárgy vagy annak megnyilvánulása (mező, sugárzás, stb.) magában hordoz. Az Energy készítményeiben ez az információ elválaszthatatlan részét képezi a készítmény összetevőinek, és olyannyira fontos, hogy más készítményekkel összehasonlítva (még akkor is, ha a hatóanyag összetételt tekintve ezek szinte teljesen megegyeznek az Energy készítményeivel) az Energy termékei sokkal nagyobb hatékonyságról tanúskodnak.

(folytatáshoz klikk a linkre)

Miért olyan egyedülállóak az Energy táplálék kiegészítő készítményei?

A kérdés megmagyarázásához éppen a frekvenciák témakörénél kell vizsgálódnunk, és példaként az optikai érzékelés tehet nekünk jó szolgálatot. A fehér fény megvilágítja a virágot, mi pedig piros virágzatot és zöld levélzetet látunk. A virágzatban minden szín felszívódik, és csupán a piros az, amely visszatér a térbe. Hasonló folyamat zajlik le a levélzet esetében is, azzal a különbséggel, hogy itt a zöld szín verődik vissza. A fehér fény olyan frekvenciák egysége, ahol is a fényhullámok hossza 400 nm és 740 nm között mozog. A virágzat esetében 680 – 720 nm hosszúságú fényhullámok, a levélzet esetében 540 – 555 nm hosszúságú fényhullámok verődnek vissza. Ezért látjuk őket különbözőképpen – piros és zöld színben. Hasonlóképpen képzelhető el az infravörös tartomány érzékelése egészen a rádiófrekvencia tartomány érzékeléséig. Ennek a sugárzásnak a ”fehér” fénye 740 nm-től egészen kb. 1 méteres hullámhosszig terjed. Hogy érthető legyen a különbség 1 méter kb. 1 000 000 000 nm. Ha összehasonlítjuk ezt a tartományt a látható sugárzás tartományával, akkor a hősugárzás kb. 2 500 000 x terjedelmesebb. A hősugárzás bármilyen tárgyra ráesvén felmelegíti azt.

Megrezegteti a tárgy molekuláit, amelyek olyan elektromosan aktív komponensekből állnak, amelyek között mindig pozitív és negatív elektromos töltést is találunk. Ezeknek a töltéseknek a rezgése ismét energiát termel, amely szintén a hőtartományban elektromágneses hullámzás formájában hagyja el a molekulát.

Mivel a töltés nagyságát és tartalmát tekintve, valamint a molekulák egymástól való távolságát figyelembe véve (ez rendkívül változatos) a molekulák egyedülálló anyagok, csupán bizonyos hullámhosszokon képesek a kisugárzásra. Más szóval, a hőtartományban egyedülálló színnel rendelkeznek. Ezek a ”színek” a hőtartományban úgy vannak összekeverve az Energy készítményeiben, hogy a szervezetben maximálisan hatékonyak legyenek a biokémiai reakciókra.

Testünk minden élettani folyamatát biokémiai reakciók kísérik. Ezek dolgozzák fel a tápanyagokat, és azok lebontásával energiát állítanak elő. A szóban forgó reakciók rendszerint csak biokatalizátorok – azaz enzimek jelenlétében folyhatnak le, és minden reakciónál az energia vagy kötődik, vagy kisugárzódik. A kötési energia intenzitása pedig a hő és rádiófrekvencia kisugárzás tartományában mozog. Abban az esetben, ha külsőleg, meghatározott hullámhosszban pontosan adagolt, a folyamatban levő biokémiai reakcióra jellemző energiát adagolunk, akkor kétségtelenül befolyásoljuk a reakciót. A reakciót megállíthatjuk vagy épp ellenkezőleg felgyorsíthatjuk, ez a befolyásolt reakció típusától függ.

A testben levő további frekvenciák elektromos szignálok formájában jelennek meg. Ezek segítségével kommunikálnak a központi idegrendszer (agy, gerincvelő, autonóm idegrendszer) irányító központjai a célszervekkel. Ezek a frekvenciák olyan bonyolult frekvenciamintákban állnak össze, amelyek a teljes káosz hatását keltik. Ez a káosz azonban megfejthető (pl. Fourier elemzésével), s akkor eljutunk az eredeti frekvenciákhoz (hullámhosszakhoz). Bármelyik szerv működésének irányítását a morze ábécében írt üzenethez hasonlíthatnánk. Az agyi központ és a gerincvelő 10 méteres szalagon morze ábécében írt üzeneteket küldözget a szervekhez, pl. a veséhez. Az üzenet hosszát segít megjeleníteni a Supertronic, amely 500 egységet képes mérni. Szervi meghibásodás esetében az agy riadót fúj, és a helyzet megoldásának érdekében több frekvenciát sugároz a szerv felé. Ezzel az elküldött üzenet hossza pl. 12 méterre növekszik. Ilyenkor az akkut krónikus megbetegedés kezdeti stádiumáról beszélünk. Ez az állapot kiveszi a szervezet energiáját, fáradságérzet kíséri, és az idegközpontok csak néhány tíz percen keresztül képesek ezt a teljesítményt nyújtani. Ezért még az EAV méréssel, esetünkben a Supertronickal történő méréssel is ritkán érhető tetten ez az állapot, és ha pont ilyenkor is mérünk, nem tehetünk ellene semmit. Ezért az új Supertronic készüléknél ezt a területet háttérbe szorítottuk. Ezekkel a riadóztató reakciókkal azonban jobb nem manipulálni. Az idegrendszer központjai megbirkóznak ezzel a feladattal, ráadásul a fáradtságon kívül más probléma ilyenkor nem jelentkezik. Rosszabb esetben, amikor a test növelt aktivitása nem képes megoldani a szervvel kapcsolatos problémát, akkor a baj krónikus formába megy át, a szerv egy része elveszti a funkcióját, és a központok már csak a megmaradt egészséges szövetek irányítását folytatják. A frekvenciamintákból így eltűnik néhány rezgésszám. A ”morzéban” írt üzenet hossza lerövidül, pl. 6 méterre, ami a készüléken olyan kétszázas értékben jelenik meg. A funkció nélküli szervrész nem tud regenerálódni, mert hiányoznak az irányító stimulánsok. A szövet elegendő információ nélkül ”nem tudja” hogyan viselkedjen. Szélsőséges esetben ellenőrizetlen növekedésre van prediszponálva, amely a daganatok elterjedését eredményezi. Ekkor jön el az ideje a gyógynövényekből, ásványokból és ”bioinformációkból álló táplálék kiegészítő készítmények használatának. A készítmények tartalma képes lemásolni a biokémiai reakciók energiáját és a szervek irányítására szolgáló agyi központok frekvenciáit. A koncentrátumok frekvenciamintája azonban csak hasonló a szervezetben levő frekvenciákhoz, ezért a készítményeket ismételten, rendszeres időközönként kell fogyasztani, amikor is a rezonancia alapelvén hatnak.

Fontos két dolgot kiemelni: először is, hogy a legtökéletesebb készítmény sem képes pótolni az idegrendszerünk irányító frekvenciáit. Ezek a frekvenciák ugyanis a szervek szükségletei szerint cserélődnek, míg a készítményekben levő frekvenciaminta állandó. A koncentrátumokban levő frekvenciák azonban az indítók. Beindítják a regeneráló folyamatokat. Amint a regeneráció beindul, hagyni kell, hogy az irányító központok fejezzék azt be, és a készítmény használatát abba kell hagyni. Amennyiben ezt nem tesszük meg, a szervezet hozzászokik a regeneráló készítményhez, és már nem fog reagálni rá. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a készítmények adagolását szünetekkel kell megismételni. Könnyebb esetekben 3 hetes használatot javaslunk, közepesen súlyos diszfunkciók esetében a 3 hetes használatot követően tartson egy hét szünetet, majd ismételje meg a kúrát. Súlyosabb esetekben, és ha idősebb páciensről van szó 3×3 hetes használatot javaslunk, 1–1 hetes szünetekkel.

A másik fontos dolog, hogy hagyjunk elegendő időt az idegrendszerünk irányító szerkezeteinek, hogy helyrehozhassák a szerv működésében fellépő meghibásodást. Abban az esetben, ha az egyik készítményt a másik után használjuk, s csupán egy hét szünetet tartunk közte, akkor ez a pihenő valószínűleg nem lesz elegendő. Tapasztalataim alapján két különböző készítmény alkalmazása közben két hetes – egy hónapos szünetre van szükség, hogy a regeneráló folyamat befejeződjön. Az irányító központoknak ugyanis nem biztos, hogy elegendő energiájuk van ahhoz, hogy két különböző szinten javítsák a hibákat. Amíg a központok az egyik készítmény használatát követően be kívánják fejezni az első probléma megoldását, a következő készítmény idő előtti alkalmazásával más irányba irányítódik a regeneráció folyamata, s ezáltal megszűnhet az ezt megelőző folyamat pozitív hatása. Általánosan igaz az a megállapítás, hogy a fiatal szervezetnek kevesebb idő, azaz rövidebb szünet is elegendő, míg a kor előre haladtával egyre hosszabb kihagyásokra van szükség.

MVDr. Lubomír Chmelař PhD

, ,

Comments are closed.

TOP