Home > Energy > Jó tudni az élelmiszeradalékokról

Jó tudni az élelmiszeradalékokról

Élelmiszeradalékok

1. Ártalmatlan adalékok
E 100,101,103,104,105,111,121,122,126,130,132,140,151,152,160,162,163,170
E 174,180,181,200,201,236,237,238,260,261,262,263,270,280,281,282,290,300
E 301,305,306,307,308,309,322,325,326,327,331,332,333,334,335,336,337,382
E 400,401,402,403,404,405,406,408,410,411,413,414,420,421,422,440,471,472
E 473,474,475,480

2. Gyanús adalékok
E 125,141,150,153,171,172,173,240,241,477

3. Veszélyes adalékok
E 102,110,120,124

4. Egészségkárosító adalékok* Belek károsítása E 220, 221, 222, 223, 224
* Emésztési zavarok E 338, 339, 340, 341, 450, 451, 483, 485, 486, Eiscreme E 107
* Bőrbetegségek E 230, 231, 232, 233
* B12 vitamin megsemmisítése E 200
* Koleszterol E 320, 321
* Idegérzékenység E 311, 312
* Skorbut E 330 a legveszélyesebb!!! (rákkeltő) – tartalmazza pl. a rákhús, a BONBEL sajt, a gombák a gomba- és paradicsomkonzervekben.

5. Rákkeltő adalékok
E 131,142,210,211,213,214,215,216,217,239
Az E 123 erősen rákkeltő! Az USA-ban és Oroszországban be van tiltva!

Függessze ki és használja ezt a listát, az ön és a gyermekei egészségéről van szó! Akadályozza meg ezeknek az adalékoknak a használatát azzal, hogy helyesen válogatja meg a vásárolandó termékeket.

 

Comments are closed.

TOP