Fogkrémek

 

A Diamant, a Silix és a Balsamio fogkrémek alap-összetevői:

a szlovákiai Podhájska harmadkori forrás vize, gyógynövénykivonatok, illóolajok és bioinformációk. A bioinformációs fogkrémek kellemesen lágy ízűek, közepesen habosodnak, rendkívül jól tisztítanak, és hosszan tartó frissességet biztosítanak a szájnak. Fog- és nyelvmosás közben a helyi reflexzónákon keresztül befolyásolják a szervek működését, illetve jótékony hatásaikkal támogatják azokat.

 

Az egészség megőrzése és a legkedvezőbb regeneráció céljából érdemes mind a három fogkrémet használni, 3 hetenként felváltva, hogy minden energetikai pálya működését ösztönözni tudjuk. Előnyük, hogy illóolajaik nem zavarják az Energy készítményeinek hatását, így fogmosás előtt vagy után közvetlenül is alkalmazhatjuk őket.

A bioinformációs fogkrémek kiválóan kiegészítik a holisztikus szemléletű egészségmegőrzésre és  regenerációra szolgáló egyéb készítményeket.

 

Elképesztő tévhitek a fogápolásról

Sokunk számára az univerzum legfélelmetesebb teremtménye a fogorvos. Fehér köpenye, kínzóeszközei, még a rendelőben uralkodó szagok, a fúró rettegett hangja is elborzaszt, pláne, ha mindezt közvetlen közelről, a fogorvosi székből tapasztalod. – Nem fog fájni – mondja félmosollyal az arcán, és lelki receptoraidban érzed is a hasogatást, szúrást, az elviselhetetlen kínt, amely rád vár.

Talán ennyi elég is, hogy felidézd magadban a helytelen fogápolás következményeit, a fájdalmas fogorvosi beavatkozást. Bizony, minél inkább elhanyagolod a szájhigiéniát, minél tájékozatlanabb vagy a fogápolással kapcsolatban, annál közelebb kerülsz ehhez a félelmetes világhoz, a fogászati rendelőhöz. Persze mindenkinek megvannak a módszerei, az elképzelései, mi a helyes, mi nem a fogmosással, fogkrémhasználattal, szájhigiéniás rutinnal kapcsolatban, ezeket azonban néha érdemes felülvizsgálni, és figyelembe venni a szakemberek tanácsait is.

Étkezés után azonnal moss fogat!

Már a kisgyermekkori nevelés része az étkezések utáni fogmosás bevezetése. Ha üres a tányér, kiürült a pohár, irány a fürdőszoba, egy alapos fogmosásra. Valójában ez egyike az évtizedek óta fennálló téves szokásoknak, hiszen a fogmosásra a legalkalmasabb időpont a reggeli, ebéd, vacsora befejezése utáni fél órát követően érkezik el. Az étkezések alkalmával ugyanis a szádban enyhén savas közeg alakul ki, így a fogzománc is érzékenyebb. Ahogy elkezded dörzsölni a fogadat, a zománc sérül, vékonyodik, gyengítve a természetes védővonalat a szádban. Az étkezést követően tehát érdemes kicsit várni, míg helyreáll a természetes kémhatás, aztán nyúlni csak a fogkeféhez.

Erősen kell dörzsölni!

Az, hogy mennyire tudod fogaidat megtisztítani az ételmaradékoktól és egyéb szennyeződésektől, sokkal inkább függ a mozgás irányától és a fogkefe minőségétől, mint attól, milyen erősen dörzsölöd a fogakat. Sőt! A rendszeres, erős dörzsölés koptatja a fogzománcot, és felsérti a fogínyt. Ha a fogzománcod sérül, fogadat nem védi semmi, ha pedig ínyedet gyötröd rendszeresen, visszahúzódik, és fognyakaid védtelenek maradnak.

Kemény fogkefét kell választanom!

Tévedés, csakúgy, mint az erős dörzsölés hatékonysága. A kemény sörtéjű fogkefével kimondottan ártasz a fogaidnak, legfőképp pedig a fogínyednek. A merev szálak ugyanis a fogínysorvadáshoz hasonló hatást produkálhatnak: ínyed a folyamatos dörzsölés hatására visszahúzódik. Olyan fogkefét válassz, melynek puhák a sörtéi!

Nem az én hibám, ha rosszak a fogaim!

Az, hogy kinek milyenek a fogai, csak és kizárólag rajta múlik. Ha tehát rosszak a fogaid, csak magad hibáztathatod. Genetikailag ugyanis nincsenek rossz fogak, csak gyengébb védekezőképesség van. Ha felmenőid rossz fogakkal rendelkeznek/tek, az nem jelenti azt, hogy neked is rosszak lesznek, legfeljebb azt, hogy többet kell velük törődnöd, megóvandó őket a szuvasodástól.

A tévében is mondták: a rágógumi pótolja a fogmosást!

Hiába állítják a reklámok, hogy a különböző rágógumik megakadályozzák a fog romlását, fogmosás helyett semmiképp sem alkalmazható a rágózás. Az igaz, hogy segíti a nyáltermelődést, amely által a fogak természetes védőanyagokat kapnak, de a napi rendszerességű fogápolást nem lehet csupán a nyálban található ásványi anyagokkal kiváltani.

A fogkefét negyedévente kell váltani

A legtöbben akkor váltunk fogkefét, ha sörtéi már teljesen szétállnak. Vagy a másik véglet, amikor valaki havonta újat vesz. A legtöbb fogkefe nagyjából 2-3 hónapig képes hasonló hatásfokon működni. Ha azonban beteg vagy, herpeszed van, vagy valamilyen egyéb vírusos betegséged, gyógyulás után tanácsos új fogkefe után nézned, hiszen a visszafertőzés esélye igen magas.

 

NYELVDIAGNOSZTIKA

 Az egyik legfontosabb kínai belgyógyászati kórmegállapító módszer, a nyelvdiagnosztika a nyugati orvoslásban sajnos még mindig nem nyert teret.

E több ezer éves múltra visszatekintő távol-keleti módszer gyakran a legvilágosabb mutatója a szervezetben lévő diszharmóniának.A normál nyelv rózsaszín és kissé nedves, nem túl hegyes, s nem túl lekerekített, kevés bevonat látható rajta, mozgékony és hajlékony.

Ha a nyelv a betegség alatt is normál színű, ez annak a jele, hogy az energiaáramlás és a vérkeringés nem „sérült meg”, így a prognózis kedvező.

Energia túlsúlyos – „Yang jellegű” – betegekségnél a nyelv merev, sötétvörös vagy piros színű, feketés árnyalatú, repedezett, tüskés, „fogbenyomatokat” nem találunk az oldalán, kiöltése pedig határozott, erőteljes.

Energia hiányos – „Yin jellegű” – betegségeknél a nyelv petyhüdt, sápadt, bevonata sárgás, nedves, a nyelv szélén fogbenyomatok látszanak, kiöltése gyenge, határozatlan.A nyelv egészének színe mutathatja az egyes működési körök megbetegedéseit is:

  • Vörös nyelv – Szív – Vékonybél funkció zavar (FZ),
  • Fehér nyelv – Tüdő – Vastagbél FZ,
  • Zöldes nyelv – Máj – Epehólyag FZ,
  • Sárga nyelv – Lép (hasnyálmirigy) – Gyomor FZ,
  • Feketés nyelv – Vese – Húgyhólyag, nemi működési rendszer FZ.

A nyelv bevonata, lepedéke – a keleti diagnosztika szerinti a Lép (hasnyálmirigy) tevékenységéből származik, az emésztőrendszer állapotát tükrözi. A vastagságban, színben, minőségben változatos lepedék bevonhatja a nyelv egész felszínét, vagy csak egyes területeit.

Egészséges embernél sűrűsége állandó, vékony, nedves, fehéres színű, a nyelv középső részén lehet kissé vastagabb, de a nyelv alapszíne átlátszik rajta.

Néhány gyakoribb lepedékfajta: 

  • A vékony lepedék lehet normális, de betegség alatt hiányállapotot jelez.
  • A vastag lepedék valaminek a túlsúlyára utal.
  • A nyirkos lepedék a Yang-energia hiányára vagy a test belső melegére utal.
  • Az úszó-mozgó lepedék esetén gyenge a Lép (hasnyálmirigy) és a Gyomor energiája.
  • A sárga, száraz bevonat a belek, illetve a gyomor hőségpangását jelzi. (Dohányzás és rendszeres alkohol fogyasztás hatására betegség nélkül is sárgás-szürkévé válhat a lepedék.)

Belső szervek vetületei :

 
 
 
Vesék
Belek
Szív
gyomor, lép
hasnyálmirigy
máj, epe
tüdő


 

 

A nyelv tisztítása

Az ősi kultúrákban, Indiában, Dél-Amerikában – a régészeti leletek tanúsága szerint – a szájhygiéne rendkívül fontos volt, s ehhez speciális nyelvtisztító eszközöket is alkalmaztak.

Az indiai jógiknál – manapság is – a nyelv reggeli tisztítása a testi-lelki megtisztulás egyik tényezője.Az Egyesült Államokban végzett klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy a szájüregi problémák egy részének (pl. szájüregi pH-eltolódás, krónikus ínygyulladás stb.) kialakulásáért a nyelvlepedék a felelős, sőt nagyon gyakran szerepel kórokként (85%) a kellemetlen szájszag hátterében is.

Megállapították, hogy az éjszakai méregtelenítés során a szervezet a toxinok egy részétől a nyelven keresztül szabadul meg. A nyelvlepedék kialakulását elősegítik a modern táplálkozási szokások, a rágás hiánya, a pépes, „túlfeldolgozott” élelmiszerek, és a tartós savas vegyhatás is.

Mechanikus tisztítás nélkül a lepedék és annak mérgezőanyag tartalma, a napi táplálkozás során rendszeresen visszakerül a tápcsatornába. Így az egyszer már kiválasztott toxinok, visszamérgezik a szervezetet.

A reggeli fogmosásnál mindig tisztítsuk le nyelvünket is a fogkefével vagy egy lefelé fordított kanállal, esetleg egy fakéssel!A térkép nyelv valójában hámló nyelv, ahol a bevonat egy része, vagy egésze leválik, utóbbi esetben „sima” vagy „tükör” nyelv jön létre. Mindkét eset a szervezet védekező energiáinak, immunrendszerének és a Yin-energiának a nagyfokú hiányát jelzi

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Trackbacks:0

Listed below are links to weblogs that reference
Fogkrémek from Energy Klub Nyíregyháza
TOP