Skeletin

Skeletin

 

Skeletin kiemelt hatásterületek: Csontok, ízületek, körmök, haj, bőr
Energetikai pályák: A Skeletin elsősorban a vese, a húgyhólyag, a gyomor, a lép-hasnyálmirigy, a tüdő, a szív és a hármas melegítő energetikai pályáját harmonizálja.

Alkalmazása

 

 

 • Segít az ízületi betegségek kiegészítő kezelésében (arthrosis, arthritis, reuma, köszvény)
 • Támogatja a csontszövet megújulását, valamint ásványianyag-ellátását
 • Gyermekeknél és serdülőknél hozzájárul a csontozat megfelelő fejlődéséhez
 • Csillapítja a gyermekek növekedési fájdalmát
 • Gyulladásellenes hatású
 • Segítségével megelőzhető
 • Segíti a kötőszövetek táplálását és regenerációját (izmok, porcok, csontok, fogak)
 • a csontritkulás, hozzájárul a betegség kiegészítő kezeléséhez, valamint enyhíti a változókorral együtt járó problémákat
 • Szedésével megelőzhető a fogszuvasodás
 • Javítja a haj és a körmök minőségét
 • Fokozza a bőr rugalmasságát, segít megelőzni a ráncok kialakulását
 • Támogatja a veseműködést, enyhe vizelethajtó hatású
 • Ajánlott mindazoknak, akik sportolás vagy munka miatt túlterhelik ízületeiket és gerincüket.

 

 

Adagolása

Felnőtteknek: napi 1–3 kapszula, étkezés után. A legkedvezőbb hatás eléréséhez hosszan tartó alkalmazása javasolt.

A csontok szüntelenül megújulnak

A csontok és az ízületek egészségének megőrzése szempontjából az elegendő mozgás a leglényegesebb. Fontos, hogy a mozgás állapotunknak és korunknak megfelelő legyen. Emellett megfelelő mennyiségben kell bejuttatnunk testünkbe a csontok és az ízületek építéséhez és megújításához szükséges anyagokat, illetve meg kell akadályoznunk a toxinok okozta károsítást (a környezetből származó méreganyagokról, valamint az anyagcsere során létrejött salakanyagokról van szó).

A csontokban egy időben zajlik két párhuzamos folyamat: a csontok megújulása és a meglévő csontanyag lebontása. Ezt a csontszövet remodellációjának nevezzük. A csontok remodellációjában 25–30 éves korig a csontszövet megújulása játszik vezető szerepet – a csontanyag tehát növekszik és erősödik. Ekkortájt azonban a remodelláció megfordul, és a csontanyag mennyisége folyamatosan csökkenni kezd. Mi csupán a csontlebontás gyorsaságát tudjuk fékezni. A csontanyag fogyásának folyamata a hormonháztartás átalakulása miatt főleg a változókorban levő nőknél gyorsul fel.

Összetétele

Mennyiség egy kapszulában
– tintahal (szépia) csontja 200 mg
– hidralizált kollagén 105 mg
– halolaj 70 mg
– nagy csalán 30 mg
– csipkerózsa 20 mg
– szójaolaj és méhviasz 6 mg

Az életkor előrehaladásával az enzimtermelés lelassul, és ez lehet az egyik oka a kalciumfelszívódás csökkenésének. Míg egy gyermek szervezete a bevitt kalcium 70-75%-át hasznosítja, addig egy felnőttében csak 30-50% szívódik fel. Pedig több kalciumot fogyasztunk, mint bármikor korábban: kalciumban gazdag tejtermékeket, turmixokat, sajtokat, gyümölcsjoghurtokat, sajtos süteményeket, fagylaltot, jégkrémet. Bár ezen termékek bőségesen tartalmaznak kalciumot és más ásványi anyagokat, sőt vitaminokat, a bennük lévő cukor gátolja a tápanyagok zömének felszívódását, mivel azok készen rendelkezésre állnak – könnyen felszívódó, közvetlen energiaforrásként.

A cukor káros hatásai

Amikor a fenti ételeket fogyasztjuk, sok kalciumhoz jutunk. Csakhogy a cukor a vérben megváltoztatja a foszformennyiséget, és a kalcium inkább mérgezővé válik, mint hasznossá. A kalcium rossz úton kerül a szervezetünkbe, és az még a jobbik eset, ha a vizelettel kiürül. A cukros tejtermékekből – a laktáz enzim hiányában – a tejet nem tudjuk megemészteni, befogadni. Ez a tejallergia tipikus esete. Ilyenkor a szervezetünknek a csontok kalcium- és más ásványi anyag tartalmához kell nyúlnia, hogy fenntartsa az egyensúlyt.

 

De a kalcium–foszfor egyensúly hasonló felborulását érhetjük el koffeinfogyasztással is. Egy pohár kóla, illetve két csésze kávé elfogyasztása kb. 45 mg kalcium kiválasztására készteti a szervezetet. Mindemellett ezen italoknak magas a foszforsav tartalma is (az 1 liter kólában levő foszfort kb. 40 liter vízzel tudnánk “kimosni” a szervezetünkből!). És még egy érdekes, fontos információ: 3 dl kóla elfogyasztását követően a lépben a fehérvérsejtek száma csaknem a felére csökken.

Amikor a kalcium a vizeletbe távozik, leesik a vér kalciumszintje. Ez a mellékpajzsmirigy által termelt parathyroid hormon felszabadulásához vezet, az pedig “parancsot ad” a kalcium csontokból való kivonására.

Segít a Skeletin, a Gynex és a Renol

A Skeletin ezt a folyamatot lelassítja, megállítja, illetve képes a leépülési folyamat visszafordítására. Ez ugyanis olyan komplex készítmény, amelyben nemcsak könnyen felszívódó kalcium van, hanem egyéb anyagokat is (halolaj, csalán, kollagén) tartalmaz. Az utóbbiak a csontok és a porcok építő folyamatait felgyorsítják, hatékonyabbá teszik és stabilizálják.

Kiegészítésképpen ajánlanám a Gynex cseppet (a cukoranyagcsere megsegítésére, hiszen a hasnyálmirigy a Föld jegyhez tartozó szervünk, illetve a hormonháztartás harmonizálására) és a Renol koncentrátumot ( a vese a “vízügyi miniszter”, és mint tudjuk, a víz minden egyes életfolyamatunk katalizátora, továbbá a hasnyálmirigy inzulintermelő Langerhans-szigetei energetikailag a veséhez, a Víz elemhez tartoznak).

 

Comments are closed.

TOP