Étrendkiegészítők

AZ EGÉSZSÉGÉRT TENNÜNK KELL

Szomorú tény, hogy az egészségügyi ellátásra fordított, egyre emelkedő kiadások ellenére is növekszik a megbetegedések száma. Szervezetünket számos nem kívánatos hatás éri. Az ember, aki évezredeken át megszokta, hogy szoros kapcsolatban él a természettel, az utolsó évszázadban – földi létezésének töredék idejében – mesterséges vegyi anyagokkal teli környezetbe, szennyezett légkörbe került, élelmiszereiben mérgek találhatók, szennyezett vizet iszik, és eközben fokozott stresszel szembesül. Érthető, hogy mindez aránytalanul megterheli az immunrendszert, a testben felhalmozódnak a mérgező anyagok, és a szervezet így könnyen alulmarad a betegségekkel szemben.

Az okok helyett csak a tüneteket kezelik

A szintetikus gyógyszerek, melyekből egyre több van, csak a betegségek tüneteit kezelik, de a baj okait nem szüntetik meg. Szaknyelven szólva: a mai allopátiás orvoslás a tünetek elnyomására irányul, de nem foglalkozik az okokkal, a kauzális gyógyítással. Szerencsére egyre nő azoknak a száma, akik a gyógyítás tiszta, természetes alapanyagokra épülő, alternatív módszereit részesítik előnyben. Ezek az anyagok méregtelenítik és regenerálják a szervezetet, visszaadják az embernek az energiát és az életerőt.
Az egészség nem magától értetődő – gondot kell rá fordítani. A tudósok is egyre többet foglalkoznak a gyógyszerek természetes forrásaival és a gyógyítás alternatív módjaival, melyek erősítik az öngyógyító folyamatokat, vagyis fokozzák a szervezet azon képességét, hogy saját erejéből, vegyi anyagok használata nélkül gyógyuljon meg. Elgondolkodnak a régi civilizációk módszerein. Évezredekkel ezelőtt a gyógyítás elősegítésére nemcsak természetes orvosságokat használtak, hanem tekintetbe vették a bolygók állását és alkalmazták a világűr gyógyító energiáit is. Ne feledjük: végtére a szintetikus úton előállított gyógyszerek ősalapja is a természetből ered.

Ne legyünk hazardőrök!

Mindenképpen érdekes következtetésekre jutunk, ha önmagunkról gondolkodunk. Noha természetes számunkra, hogy otthonunkat, munkahelyünket tisztán tartjuk, hogy gondosan törődünk az autónkkal, testünket gyakran elhanyagoljuk. Egyes életszakaszokban azért vétkezünk, mert szeretjük a nagybetűs ÉLET-et, mértéktelenül eszünk-iszunk, ünnepelünk, utazunk, és korlátlanul birtokba veszzük mindazokat az élvezeteket, amelyeket a világ kínál. Az idő múlásával aztán észrevesszük, hogy nem minden táplálék tesz jót nekünk, hogy a mozgás hiánya fájdalmakat okoz, a rendszertelen élet pedig betegségeket. Csak ezután kezdünk – jobb esetben – érdeklődni az egészséges életvitel és minden ezzel összefüggő dolog iránt. Az ember, sajnos, hazardőr, aki nem szívesen válik meg egyes élvezetektől, nem mindig ébred időben tudatára annak, hogy a hosszú és egészséges élet kulcsa a betegségek megelőzése, azaz a prevenció.
Az egészséget meg lehet szilárdítani a táplálkozás, a sport, a relaxáció, a gyógynövények és táplálékkiegészítők segítségével, és bár ezek alkalmazása nem helyettesíti a megelőző orvosi vizsgálatot, hozzájárulhatnak ahhoz, hogy egészségesen, boldogan és energiával telten haladjunk végig az élet valamennyi szakaszán. Ha figyelembe vesszük saját testünk természetes szükségleteit, akkor eredményesek lehetünk. Az egészség nem magától értetődő, bár az elégedettség és siker alapfeltétele mind a munkahelyen, mind a családi és a társadalmi életben.

ANTIBIOTIKUMOK HELYETT

Miután Fleming felfedezte a penicillint, olyan idők következtek, amikor azt hittük, kiirthatjuk a baktériumfertőzéseket. A kristályos penicillin néhány tízezer egysége legyőzte a fertőző agyhártyagyulladást, a torokgyulladást, a tüdőgyulladást.
Több mint fél évszázad elteltével mindinkább látható, hogy a természet megállította az antibiotikumos egyensúlyvesztést, sőt a mikrobák kezdenek a harcban felülkerekedni. Az egyre drágább, mérgezőbb és „hatékonyabb” mesterséges antibiotikumok immár gyakran hatástalanok. CsodálkoznakflHiszen bármilyen hőemelkedést, köhögést, légcső- vagy orrgarathurutot, esetleg náthát ma antibiotikumok segítségével „likvidálnak”. Ugyanakkor a megfázásos betegségek többsége vírusos eredetű!
Ennek az „antibiotikus felelőtlenségnek” az eredménye az allergia szaporodása, a mikrobák gyógyszerekkel szembeni ellenálló képessége. Világos, hogy az antibiotikumok használatát szigorúan meg kell gondolni, ha ezt a hatékony gyógymódot nem akarjuk egészen elveszíteni. Úgyhogy ideje új utakat keresni. Ezek közül az egyik lehet az ENERGY.

KISLEXIKON: MIT IS JELENT?

Fitoterápia

A gyógyításhoz növényeket használ. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint háromszor-négyszer gyakrabban használják, mint a modern nyugati gyógymódokat. Sőt a hagyományos felfogású orvosok is gyakran támaszkodnak a gyógynövényekből készült gyógyszerekre. A fitoterapeuta olyan orvos vagy természetgyógyász, aki meg van győződve a gyógynövények hatékonyságáról és biztonságáról.

Homeopátia

A hasonló a hasonlót gyógyítja elven alapuló gyógymód (1810-ből). A klasszikus orvostudománytól eltérően, melyet a homeopátia megalapítója, Samuel Hahnemann német orvos „allopátiának” nevezett (a betegség ellentéte – a tünetek elnyomása), a gyógyászatnak ezt a kíméletes módját homeopátiás anyagok kis adagjával biztonságosnak és hatásosnak tartja. A homeopátiában a gyógyító figyelmét a beteg egész személyiségére irányítja – testi, lelki, érzelmi és szellemi szempontból.

Bioinformáció

Megfelelő információk segítségével a szervezetben fokozatosan megzavarhatók vagy elnyomhatók a betegséget okozó információk. Így helyreállnak az energiaáramlás csatornáiban (vagyis a meridiánokban) az egészséges egyensúlyi folyamatok, és a szervezet visszanyeri elvesztett erejét.

Homeosztázis

A belső környezet állandóságát biztosító élettani folyamatok összessége.

Csakrák

A test fontos energiaközpontjai (azok a helyek, ahol az energia belép a testbe). Feladatuk az egyensúly szabályozása, az úgynevezett teljes egészség (fizikai, energetikai, pszichikai, információs) elérése céljából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Trackbacks:0

Listed below are links to weblogs that reference
Étrendkiegészítők from Energy Klub Nyíregyháza
TOP