Filozófia

A PENTAGRAM® filozófiája

(az 5 elem a hagyományos kínai orvostudomány szerint)

Minden élet és minden életjelenség az energia állandó áramlásán alapul. Ezt az energiát a hagyományos kínai orvoslás (hko – vagy angol rövidítéssel: TCM) qi-nek, azaz ki-nek vagy csi-nek nevezi. A qi folyamatos mozgásban van, és a legkülönbözőbb formákban megnyilvánulva anyagi (testi), valamint lelki és szellemi szinten egyaránt kifejezésre jut.

A régi kínaiak szerint a kozmoszban 5 olyan energiafajta létezik, amely befolyásolja a világűr összetételét, a bolygók energetikai együttműködését, következésképpen hat a Föld működésére is. A hko úgy tartja, hogy életünk és a természet minden jelensége, megnyilvánulása 5 jellegzetes, egymással folyamatos kölcsönhatásban álló elem (5 fázis) – a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz –, valamint 6-féle energia (6 qi) – a Szél, a Meleg, a Forróság, a Nedvesség, a Szárazság és a Hideg – működéseként írható le. Az 5 elem és a 6 energia az anyagi világ legkülönbözőbb jelenségeiben tükröződik, és megnyilvánul az ember életében, szerveinek működésében is. Az ember (mikrokozmosz) a világűr (makrokozmosz) részeként, bizonyos kombinációban mind az 5 elemet magában hordozza. Ezek befolyásolják lelki egyensúlyát, érzelmi és egészségi állapotát.

A teljes egész tökéletes harmóniájának és egyensúlyának eléréséhez mindegyikükre szükség van. Az egyik elem legyengülése a többi elemre is kihat. Ha a rendszer nincs egyensúlyi állapotban, tehát valamelyik elem túl erős vagy túl gyenge, akkor ez az állapot pontosan meghatározható jelenségekben nyilvánul meg, amelyeket a hko több ezer éves fejlődése alatt figyeltek meg.

Az Energy kutatói ezt a több évezredes tudást is figyelembe vették a Pentagram® termékcsalád megalkotásakor. Minden elemhez tartozik egy-egy szervpár, tulajdonság, érzékelés, évszak –valamint az Energy Pentagram® valamelyik koncentrátuma, illetve komplex gyógynövénykrémje. Ezek az egészséghez vezető út 5 lépcsőfokát jelentik, segítségükkel hatékonyan befolyásolhatjuk a szervezet méregtelenítő és regeneráló folyamatait. A készítmények a hko több ezer éves tudására építve, mind a 12 pár alapvető energiavezetékre, valamint a kormányzó és a befogadó meridiánra, továbbá a meridiánokhoz kapcsolódó szervekre kifejtik hatásukat.

 

A PENTAGRAM® RENDSZER
– VILÁGMÉRETŰ ÚJDONSÁG A REGENERÁCIÓ TERÜLETÉN

A Pentagram® regeneráció alapja a bioinformációs terápia és az emberhez való holisztikus hozzáállás, amely az egész személyiségre irányul (testi, lelki, érzelmi és szellemi szempontból), figyelembe véve a test, a lélek és a szellem kölcsönös kapcsolatát, hármas egységét. Az ENERGY termékekben található növényi anyagok és bioinformációk segítségével sokszorosára gyorsul a mérgező anyagok kiválasztása a szervezetből. Az 5 termék az emberi szervezet számára 5 lépcsőfokot jelent az egészséghez. Hatásaival ez a rendszer mind a 12 alapvető energiapályát (meridiánt) lefedi.

A Pentagram®  termékek mindegyike bioinformációs, széles spektrumú, regeneráló készítmény, amelyet a fitoterápia, az aromaterápia, a kristályterápia és a biorezonancia legújabb ismeretei alapján fejlesztettek ki. Ezeket a magas koncentrációjú termékeket (30 ml koncentrátum egyenértékű 400 ml klasszikus kivonattal) különleges technológiával állítják elő. Nem tartalmaznak alkoholt, cukrot – ezért cukorbetegek is élhetnek velük –, és nincs bennük semmilyen mesterséges adalékanyag vagy színezék.

Ha nincsenek egészségi problémáink, akkor a készítményeket – a regenerációnak a legtöbb embernél bevált, ajánlott sorrendje szerint – többnyire egyesével, a következő sorrendben szedjük: VIRONAL, REGALEN, RENOL, GYNEX, KOROLEN. A sorrend a biorezonancia elvén működő műszerek különböző tesztjeivel és pszichotronikai módszerekkel megváltoztatható és pontosítható. Ha vannak gondjaink az egészségünkkel, kezdjük annak a készítménynek a szedésével, mely a legjobban hat az adott problémára. A javulástól függően, illetve a teljes gyógyulás céljából az egész regenerációs folyamaton áteshetünk.

Lehetséges az átmeneti rosszabbodás

A regenerációs folyamat előidézheti az állapot ideiglenes rosszabbodását is, ez az úgynevezett visszaesés (reverzió), ami megnyilvánulhat pl. kiütések megjelenésében vagy a korábbi betegségek tüneteinek megismétlődésében. Ezek a reakciók a gyors regeneráció jelei. Ha a reverz tünetek túl erősek, intenzitásukat csökkenthetjük kisebb adagok bevitelével (pl: napi egy csepp, vízzel hígítva) vagy az adagolások közti időközök meghosszabbításával. Ha a tünetek megszűnnek, az adagokat ismét növelhetjük. Krónikus (idült) megbetegedések esetén a készítményeket kisebb adagokban (naponta néhány csepp) szedjük, majd fokozatosan növeljük az adagokat. Akut (heveny) betegségek esetén fordítva járunk el, nagyobb adaggal kezdünk, majd a javulástól függően mérsékeljük az adagot.

Nagyon fontos a megfelelő mértékű folyadékfogyasztás. Naponta legalább 2 liter folyadékot kellene meginni – a regerációs kúra alatt viszont még ennél is többet. Az elégtelen mértékű folyadékfogyasztás az állapot rosszabbodását okozhatja. Elsősorban az alacsony vérnyomásúaknak kellene több folyadékot bevinni szervezetükbe. Ne féljenek a visszatérő (reverz) tünetektől, ha viszont nem biztosak abban, hogy nem a folyamat rosszabbodásáról van szó, keressék fel orvosukat.

A regeneráció optimális feltételei

A regeneráció alapja a szervezet méregtelenítése (detoxikáció), ezért megfelelő mennyiségű tiszta vizet kell biztosítanunk, hogy a kiválasztott, nemkívánatos anyagok távozzanak a szervezetből. Ha az étrendjük megfelelő, ha kerülik a vegyi anyagokkal tartósított élelmiszereket, a mértéktelen húsfogyasztást, a szalámi, konzerv, kávé, cukor és hasonló élelmiszerek fogyasztását, elkerüljük a stresszhelyzeteket és egy kicsit többet mozognak, akkor sikereik a regenerációs folyamatban megsokszorozódnak. Nem mindenki képes megtartani bizonyos étkezési szabályokat, ám számukra is fontos, hogy minél jobban megközelítsék az ideális életmódot.

Az ENERGY termékek széleskörű hatása egyebek között a megelőzésben rejlik. Mindig előnyösebb kisebb összeget fordítani a megelőzésre, mint később nagyobbat a drága gyógykezelésre. Tanuljunk meg figyelni a testünkre! Ha meg akarjuk őrizni egészségünket, az ENERGY készítményei ehhez egyedülálló lehetőséget kínálnak.

Az ENERGY készítményeinek hatásmechanizmusa

Az ENERGY cég 5 széles hatáskörű készítményt fejlesztett ki, ezek a Pentagram® család tagjai. Bár széleskörű hatást fejtenek ki, mindegyikük a testnek csak egy bizonyos területét befolyásolja. Az általunk használt termék mindig további szerveket készít fel a regenerációra, így könnyedén elérhető az egész szervezet fokozott mértékű regenerációja. Mivel minden készítmény a testnek csak bizonyos területét befolyásolja, és nem hat egyszerre az egész szervezetre, maximálisan kifejti hatását az adott területen.

A homeopátiás és bioinformációs készítmények a harmonizációs hatások széles skáláját kínálják. Hatásukat a legmagasabb szinten fejtik ki. Egy homeopátiás vagy bioinformációs termék képes egyszerre pótolni10 másik vitaminkészítményt, emellett nem károsítja szervezetünket, egészségünket.

A Pentagram® regeneráció elvét könnyű megérteni. Mindenki rövid idő alatt megtanulhat úgy dolgozni a Pentagrammal, hogy az egészsége hasznára váljék. Teljesen eltér az úgynevezett „mindent gyógyító szertől” (panacea), amely az emberi hiszékenységet használja ki.

A Pentagram® termékek egyidejűleg több szinten is kifejtik hatásukat. A készítményeket úgy állították össze, hogy az összetevők kölcsönösen kiegészítsék egymást, s ezzel hatásuk megsokszorozódjék. Igen érdekes és hasznos a pszichotronika elveinek felhasználása a regenerációs készítmények gyártása során. Tesztek segítségével állíthatjuk össze a regenerációs készítményeket, s egymás után kipróbálhatjuk, hogy a test mely energiapályáira (meridiánjaira) lesznek hatással, és mekkora lesz a hatásfokuk.

Ez emlékeztet a számítógépes szimulációra – abban a vonatkozásban, hogy az emberi agy is egyfajta biológiai számítógép. Ha megfelelő a programunk és tudunk vele dolgozni, mindig kaphatunk hasznos információkat bármilyen kérdéssel kapcsolatban.

A beteg embert olyan házhoz hasonlíthatjuk, amelyben kikapcsolták az áramot. Ott semmi sem működik, nincs értelme élesztgetni valamit, ha hiányzik az élet létezésének alapja – az energia. Nem érvényesülnek a különböző energiakiegyenlítések és -cserék. Az a legjobb megoldás, ha a házban újra bekapcsoljuk az áramot, és ekkor minden úgy kezd működni, ahogyan kell.
Hasonlóképpen működik mindez a testünkben is. Sok próbával bebizonyították, hogy az emberek és a növények szervezetébe homeopátiásan vagy bioinformációval bevitt elemeket és vitaminokat teljes egészében helyettesítik azok a készítmények, amelyek ezeket az anyagokat és információkat koncentrált állapotban tartalmazzák.

Comments are closed.

TOP