Május a szerelem és a szív hónapja

Filed in Energy Május a szerelem és a szív hónapja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Május a szerelem és a szív hónapja

Egyik emberi szerv sem kapcsolódott össze a lélek fogalmával olyannyira, mint a szív. Már az őskori emberek is mágikus erőt tulajdonítottak ennek az izomnak, amely működésbe hozza az egész vérkeringést. A barlangfestményeken ábrázolt bölényeket és más állatokat mindig a szív tájékán éri a halálos lándzsa- vagy nyílszúrás. Az őskori ember intuitív módon így mutatott rá arra, hogy amennyiben sikerül neki pont arra a tájékra dobni a lándzsát vagy kilőni a nyilat, akkor az elejtett vad az övé. Fokozatosan kezdett rájönni arra, hogy neki is van szíve, és a legértékesebb tulajdonának tartotta azt, akár ott őrizte a lelkét, akár nem. A mai Mexikó területén élő ősi indiánok szíváldozatokat mutattak be isteneiknek, és a mi érzelmi életünkben a szívnek mai napig megvan a maga szimbolikája (gondoljunk csak olyan kifejezésekre, mint a szívből szeretlek, megszakadt a szíve, félelmemben kiugrott a szívem a helyéről).

A szív életünk alfája és omegája, éppen ezért maximális gondoskodást érdemel. Főleg a szerelem havában, májusban, és nem csak átvitt, de fizikai értelemben is. A szívbetegségekkel összefüggő figyelmeztető halálozási statisztikák mindenki előtt ismertek. Nem tudják talán azonban, hogy a szívpanaszok május időszakában előtérbe kerülnek. Ezek gyakran mechanikus jellegűek. Természetesen, ha egyáltalán bekövetkeznek. Ám könnyen össze is téveszthetők mással, ezért fontos tudniuk, hogy nem minden erőteljes szívdobbanás vagy mellkasi nyomás jelent azonnal szívbántalmat.

A május szimbólumai közé tartozik a tűz s vele együtt a piros szín is. Májusban kerülnünk kéne a tűz hatását, mindenféle tekintetben, legyen szó akár pszichikai, akár fizikai szintről. Ebben az időszakban a szívet inkább nyugtatni kell. A piros szín megfelel ugyan a szívnek, ám egyelőre csak a világos árnyalatokban, hiszen az eddig uralmon levő zöldből nem szabad hirtelen átmenni a pirosba.

A szívtevékenység kétségtelenül a vér- és érrendszer legfontosabb irányítója. Az említett két rendszer pedig az egész szervezet életképességének maghatározója. Éppen májusban jön el a megfelelő ideje annak, hogy ezek működését erősen befolyásunk alá vonhassuk. Ezért javasoljuk, hogy a támogatást mindenek előtt a reflexfelületek masszázsával kezdje, mert ez hozza meg a leggyorsabb segítséget, még akkut esetekben is.

Az Energy Pentagram készítményei közül elsősorban a Korolen és a Ruticelit támogatják a szívtevékenységet. Pozitívan befolyásolják a szív pályáját, az irányító pályát, valamint a hármasmelegítő meridiánját. Használatukkal megelőzhető az érbetegségek kialakulása, csökkenthető a vér koleszterinszintje, támogatják a szervezetet stressz, fáradságszindróma, álmatlanság és szenilitás esetében. Hatásainak köszönhetően kiválóan felhasználhatók rákos vagy HIV vírus által fertőzött sejtek méregtelenítésére, illetve regenerálására.

, , , ,

TOP