Bioflavonidok

Filed in Energy Bioflavonidok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bioflavonoidok – segítség a növényi sejtből

 

A bioflavonoidok felhasználhatósága (megelőzésre, illetve különböző egészségügyi problémák kezelésére) általános körben nem igazán ismert. Ez a tény késztette MUDr. Jiří Hanzelt Valašského Meziříčí ből, hogy cikket írjon a szóban forgó témáról, és teszi ezt pont akkor, amikor a cseh piacon FLAVOCEL néven új Energy termék jelenik meg. A Flavocel tabletták C vitamint, valamint flavonoidokat tartalmaznak.

A Bioflavonoidok olyan növényi eredetű anyagok, amelyek tulajdonképpen minden növényi sejtben megtalálhatóak. A növényi sejtekben rendszerint a C-vitamin kísérőjeként vannak jelen. Napjainkban több mint 7000 fajta flavonoidot ismerünk, amelyek közül a legismertebb a rutin, a citrin és a hesperidin . Ezek a természetben a színező anyagok feladatát látják el, a zöldségeknek és gyümölcsöknek tipikus színt adnak. Néhány szakember a P vitaminok sorába sorolja a flavonoidokat. Ez a besorolás a flavonoidok egy jellegzetes tulajdonságából indul ki, miszerint pozitívan befolyásolják az ún. permeabilitást, azaz a hajszálerek áteresztőképességét, illetve rugalmasságát. Ez a tulajdonság a fehérje jellegű anyagok –rugalmas kollagének képzésének aktiválásából indul ki.

Ahogyan már említettük a természetben található flavonoidok elsősorban a C-vitamin kísérőiként vannak jelen. Mintha a szóban forgó vitamin személyes testőrének szerepét látnák el. Nem csak az oxidációs folyamatok által okozott károsodásokkal szemben óvják a vitamint, hanem egyúttal jelentősen növelik annak felszívódó-képességét és hatékonyságát. Ez a két anyag tökéletes példája az ún. szinergetikus hatásnak, amikor együttes jelenlétük esetén hatékonyságuk megtöbbszöröződik! 

Continue Reading

, , ,

TOP