Home > Energy > Bioflavonidok

Bioflavonidok

Bioflavonoidok – segítség a növényi sejtből

 

A bioflavonoidok felhasználhatósága (megelőzésre, illetve különböző egészségügyi problémák kezelésére) általános körben nem igazán ismert. Ez a tény késztette MUDr. Jiří Hanzelt Valašského Meziříčí ből, hogy cikket írjon a szóban forgó témáról, és teszi ezt pont akkor, amikor a cseh piacon FLAVOCEL néven új Energy termék jelenik meg. A Flavocel tabletták C vitamint, valamint flavonoidokat tartalmaznak.

A Bioflavonoidok olyan növényi eredetű anyagok, amelyek tulajdonképpen minden növényi sejtben megtalálhatóak. A növényi sejtekben rendszerint a C-vitamin kísérőjeként vannak jelen. Napjainkban több mint 7000 fajta flavonoidot ismerünk, amelyek közül a legismertebb a rutin, a citrin és a hesperidin . Ezek a természetben a színező anyagok feladatát látják el, a zöldségeknek és gyümölcsöknek tipikus színt adnak. Néhány szakember a P vitaminok sorába sorolja a flavonoidokat. Ez a besorolás a flavonoidok egy jellegzetes tulajdonságából indul ki, miszerint pozitívan befolyásolják az ún. permeabilitást, azaz a hajszálerek áteresztőképességét, illetve rugalmasságát. Ez a tulajdonság a fehérje jellegű anyagok –rugalmas kollagének képzésének aktiválásából indul ki.

Ahogyan már említettük a természetben található flavonoidok elsősorban a C-vitamin kísérőiként vannak jelen. Mintha a szóban forgó vitamin személyes testőrének szerepét látnák el. Nem csak az oxidációs folyamatok által okozott károsodásokkal szemben óvják a vitamint, hanem egyúttal jelentősen növelik annak felszívódó-képességét és hatékonyságát. Ez a két anyag tökéletes példája az ún. szinergetikus hatásnak, amikor együttes jelenlétük esetén hatékonyságuk megtöbbszöröződik! 

A bioflavonoidok kihasználhatósága és más Energy termékkel való kombinálhatósága igen sokszínű:

•  A mikroszkopikus hajszálérrendszerre kifejtett hatása miatt pozitívan befolyásolja a klasszikus visszértágulást, valamint az ún. szétágazó értágulatot, az aranyeret, az orr nyálkahártyájának vérzését, a bőralatti nagyfokú bevérzéseket, illetőleg az aránytalan véraláfutások (ebből a szempontból elsősorban a nők veszélyeztetettek) képződését. A flavonoidok használatát lokálisan kiegészíthetjük a KOROLENNEL és a RUTICELITTEL.

•  A flavonoidok a ginekológia területén elsősorban a nagymértékű ginekológiai vérzés (DRAGS IMUN 3×3 csepp, három nappal a menzesz előtt), a menstruáció előtti tenziók, valamint a változás korában jelentkező nehézségek esetében segíthetnek. Ezekben az esetekben reggel, éhgyomorra, nagyobb adagokban ajánlott a flavonoidok fogyasztása. Használatukat GYNEX-szel egészíthetjük ki.

•  A C vitaminnal és a FEHÉR GYÉMÁNTTAL egyetemben pótolhatatlan helyet foglalnak el a paradentózis gyógyításában. Ínyvérzés esetében alkalmazását egészítsük ki a higított DRAGS IMUNNAL való öblögetéssel.

•  Érdekesség, hogy a flavonoidokat támogatószerként használják a hipertenzió terápiája során. Ebben az esetben pozitívan befolyásolja a perifériális vérmeder rugalmasságát, ami által növeli annak kapacitását. KOROLENNEL egészíthetjük ki a használatot.

BIOFLAVONOIDOK – segítség a növényi sejtekből

•  A bizonyított vírusellenes és baktérium ellenes hatás a szinergetikusan ható C vitaminnal egyetemben az immunrendszerünk egyik legdinamikusabb fegyvere a fertőző betegségekkel szemben. A hatást VIRONALLAL, KOROLENNEL, DRAGS IMUNNAL erősíthetjük.

•  A bioflavonoidok a növényi világ leghatékonyabb antioxidánsai közé sorolhatók, s ezért meg tudják védeni sejtjeinket a szabad radikálokkal szemben.

•  A histaminszint csökkentése során kifejtett tagadhatatlan pozitív hatásuk végett, a bioflavonoidokat a különböző allergiákkal és az asztmával szembeni harc legerősebb fegyverei közé lehet sorolni. Erősen detoxikáló hatású a REGALEN, RENOL, CYTOSAN.

•  Nem mellékes az sem, hogy a flavonoidok képesek felszabadítani a szervezetben található nehézfémeket, és elősegíteni azok kiválasztását. Hasonlóan hat a FYTOMINERÁL. A flavonoidok (pl. a rutin) a glaukóma (zöld-hályog) gyógyítása során is kiválóan használhatóak. A kúrát STIMARALLAL egészíthetjük ki. A kvarcetin cukorbetegeknél védelmet nyújt a véredényeknek és a szaruhártyának (plussz FYTOMINERÁL, KOROLEN, STIMARAL).

Ami a bioflavonoidok természetben található forrását illeti, emlékezzen vissza arra az információra, hogy ezek az anyagok adják a zöldségek és gyümölcsök tipikus színét. Ezeket az anyagokat főleg a citrusféle gyümölcsökben, a szilvában, a meggyben, a málnában, a szederben, az eperben, vagy a csipkebogyóban, a paprikában, a répában, a zöldsalátában, a paradicsomban stb. találhatjuk meg. A gabonafélék közül a pohánka tartalmazza a legtöbb flavonoidot, főleg rutint. A citrusféle gyümölcsökben a felszíni héj alatt található fehér gyümölcshúsban található a bioflavonoidok legnagyobb koncentrációja. Ez a gyümölcsnek éppen az a része, amit olyan gondosan eltávolítunk, mikor azt előkészítjük gyermekeinknek….

A bioflavonoidok legnagyobb ellenségei közé – csakúgy, mint a C-vitamin esetében – tartozik a meleg és a fény, a forralás, az oxigén és a dohányzás, a gyógyszerek sorából az acilpirin, néhány altató és fogamzásgátló tabletta.

Végül megállapítható, hogy a bioflavonoidok kihasználhatósága sokkal nagyobb, mint azt elsőre gondolnánk, és vitán felül áll az a tény, hogy egyre biztosabb helyük van az Energy készítményeinek körében.

 

, , ,

Comments are closed.

TOP