Home > Energy > Új termékek a My Green Life termékcsaládban!

Új termékek a My Green Life termékcsaládban!

Új termékek az Energy palettáján!

 

 Matcha, a teák királya:

MI TESZI ENNYIRE KÜLÖNLEGESSÉ EZT A TEÁT?
1. A Matcha a legjobb minőségű és a leghatékonyabb zöld tea a világon. Előállítása során nincs erjedés, és a végtermékben nincs színező- vagy adalékanyag, tartósítószer.
2. Különleges árnyékolási technikával termesztik. Egyedülálló antioxidáns hatóanyagai a katechinek, melyek közel 60%-a EGCG. Ez a fajta katechin jelentősen felgyorsítja az anyagcserét.
3. Nem szükséges áztatni, hanem erős, koncentrált formájában kell használni.
4. Egyetlen adag Matcha teában annyi tápanyag van, mint 10 csésze általánosan ismert zöld teában.
5. Megnyugtatja az elmét, felfrissíti a lelket, javítja a memóriát és a hangulatot. Természetes nyugtató és szorongásoldó hatású l-teanin aminosavban gazdag.
6. Cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott, segít csökkenteni a vércukorszintet. Cukrot nem tartalmaz, glikémiás indexe nulla.
7. Az emberi szervezet a Matcha segítségével négyszer gyorsabban égeti el a zsírokat.

RAW AMBROSIA

A RAW AMBROSIA használata megnövekedett szellemi, lelki vagy fizikai terhelés, lábadozás alatt és műtétek után, étvágytalanság, gyors súlyvesztés és fejlődési (akár testi, akár
szellemi) zavarok esetén ajánlott. Jótékonyan hat a gyermekek szervezetének fejlődésére. Előnyösen befolyásolja a hormonális aktivitást, ezért változókorban kifejezetten javasolt az alkalmazása. Segíti a méh nyálkahártyájának működését – ez főleg a változókor előtti időszakban fontos. Életerőt és energiát ad. Alkalmazásával jó eredményeket értek el prosztatatúltengésben, a máj méregtelenítésében, krónikus fáradtság szindrómában, meddőségben, impotencia és csökkent szexuális aktivitás esetén is.
Az AMBROSIA ideális a sportolók számára, hiszen erősíti a kitartást, a szellemi és lelki teljesítőképességet.

ORGANIC BETA

SOKKAL TÖBB, MINT HÉTKÖZNAPI ZÖLDSÉG! A cékla nagy mennyiségben tartalmaz betalainokat és polifenolokat. Betalainokat csak néhány növényben találunk, és először éppen a céklából vonták ki őket, innen ered a név. A betalain molekulák képesek megvédeni a sejteket az oxidációs stressz hatásaitól, gyulladáscsökkentő és daganatellenes hatásuk van, csökkentik a homocisztein szintet, és fokozzák a vérerek rugalmasságát. A céklában levő polifenolok megsemmisítik a szabad gyököket és megakadályozzák, hogy az aktív oxigén oxidálja a biológiai molekulákat. Tehát hatékony antioxidánsok, emellett baktériumölő, vírusölő, daganatellenes és gyulladáscsökkentő hatásuk is van. A cékla számtalan fontos ásványi anyag – kálium, vas, mangán, magnézium és foszfor – figyelemreméltó kincsestára. Természetes szilícium is van benne, amely az emberi szervezet számára remekül hasznosítható: más élelmiszerekben levő szilíciumtól eltérően, jótékonyan hat a kötőszövetekre, segít megőrizni a bőr fiatalos megjelenését, támogatja az erek rugalmasságát, illetve javítja a haj és a körmök minőségét. A növény mindemellett folsavban is gazdag, amely segíti a szövetek megújulását, és fontos szerepet játszik több
hormon és neurotranszmitter létrehozásában. A cékla állapotos kismamáknak kifejezetten ajánlott, hiszen segíti a magzati sejtek osztódását, támogatja a magzat növekedését
és a szövetek differenciálódását, főleg az idegrendszer területén. Terhesség alatti fogyasztása ezért csökkenti a veleszületett fejlődési rendellenességek kockázatának veszélyét. Folsav- és vastartalmának köszönhetően jótékonyan hat a vörösvérsejt- termelésre is. Jelentős mértékben javítja az emésztést, mivel serkenti a gyomornedvek kiválasztását. Megszabadítja a bélrendszert a toxikus anyagoktól, és segít megszüntetni a székrekedést. Erősen lúgos kémhatású, ezzel kiegyenlíti a felborult sav–bázis egyensúlyt.

ORGANIC GOJI

A dalai láma védelme alatt!
Kizárólag az eredeti tibeti ördögcérnát nevezhetjük GOJI-nak. A termések ezt a nevet a Tanaduk Botanical Research Institute (TBRI) kutatóitól kapták 1973-ban. Négy évvel később a világ is tudomást szerzett róluk, amikor az amerikai Seattle Tenzing Momo Apothecary patika pultjára megérkeztek az első GOJI csomagok. Az igazi GOJI-t gyakran szándékosan felcserélik a Goji bogyóval (Lycium barbarum), amely nemcsak botanikai szempontból más, hanem általában enyhébb éghajlaton él (Mongóliában és Kínában), és a benne található anyagok sokkal kevésbé értékesek. A GOJI lényegének megőrzésében, a termesztési módszerek fenntartásában és a helyi környezet védelmében a Dalai Lama’s Institute of Tibetan Medicine szervezet is jelentős erőfeszítéseket tesz.

SZAKÉRTŐK VÉLEMÉNYE:A daganatellenes hatást bizonyították különböző típusú karcinómák esetén: tüdődaganat, méhnyakrák, emlődaganat, vastagbéldaganat, gyomordaganat, májdaganat, prosztatadaganat és leukémia. A daganatellenes hatás több mechanizmuson át érvényesül: a rákos sejtek szaporodásának gátlásával és a G2/M fázisban levő sejtciklus apoptózisának (programozott sejthalálának) ösztönzésével. Az ördögcérna daganatellenes hatásait a növény immunmoduláló tulajdonságai is erősítik. Egy klinikai vizsgálat keretein belül 79 daganatos beteg LBP-t (Lycium barbarum poliszacharidokat) szedett, és ez nem csupán a betegségükre hatott jótékonyan, hanem egyszersmind felerősítette az alkalmazott citosztatikus szer hatását. Az ördögcérna mindemellett csökkenti a kemoterápia és a sugárterápia nemkívánatos hatásait, és hatékonyan támogatja a daganatos betegségek standard kezelését is.

ORGANIC SEA BERRY

Több, mint vitaminbomba!
A tibeti homoktövis a legjelentősebb természetes C-vitamin-források egyike. Tartalmaz még B-vitaminokat, főleg B1-vitamint (tiamint), B2-vitamint (riboflavint), B3-vitamint (niacint), B6-vitamint (piridoxint) és B9-vitamint (folsavat). Értékes alkotóelemei a bioflavonoidok (kvercetin, kempferol, izokvercetin, betain és rutin), a kumarinok és a szerotonin. Fontos továbbá a fitoncid-tartalma, mert ez a vegyület képes megsemmisíteni többféle kórokozót. A homoktövisben 15 fajta ásványi anyag van jelen, közülük a legfontosabb a vas, a kálium, a mangán, a kén, a bór, a réz, a nikkel és a kalcium. Rendkívül fontos hatóanyaga még a hippophae.

Oroszországi laboratóriumokban sikerült a homoktövis kérgéből olyan alkaloidot izolálni, amely hidrokloridként kristályosodott ki. Később ez a kémiai összetevő szerotoninként vált híressé (5-hidroxi-triptamin), és mivel a homoktövisből (Hippophae rhamnoides L.) vonták ki, hippophaénak nevezték el. Gyógyhatása kiváló: többek között előnyösen befolyásolja az idegrendszer működését, hatékony depresszió ellen, és daganatellenes hatásai is figyelemreméltók.

Raw Aguaje: (férfiaknak belépni tilos)

Az amazóniai esőerdők kellős közepén, az Amazonas és az Orinoco folyók folyamvidékénél a Föld egyik leggyönyörűbb növénye,a buritipálma. Az őslakos perui shipibo indiánok „aguaje” névvel illetik, ami annyit tesz: az élet szent fája. A perui indiánok évszázadok óta úgy tartják, hogy a pálma termése a nőiesség és a szépség tökéletes esszenciáját nyújtja.

A NŐ NEMCSAK GYÖNYÖRŰ, HANEM EGÉSZSÉGES IS
A RAW AGUAJE elsősorban fitoösztrogéneket és a szerkezetükben női hormonokhoz hasonlatos növényi anyagokat tartalmaz. Ezek a hatóanyagok segítenek visszaállítani a természetes hormonszintet, kiválóan hatnak változókorban, növelik a nők libidóját, segítik a keblek növekedését és a fenék megfelelő formálódását. Ezenkívül hajhullás elleni hatásuk van, és ragyogó fényt biztosítanak a hajszálaknak. Mindemellett segíthetnek a nőknek migrén, bőrproblémák és csontritkulás esetén. Az aguaje termése nagy mennyiségű A-vitamint (retinolt) tartalmaz, 5-ször többet, mint pl. a sárgarépa. Fehérjékben, szénhidrátokban, kalciumban, rostanyagokban, foszforban, vasban, tiaminban, riboflavinban, niacinban, C- és E-vitaminban ugyancsak gazdag. Támogatja a sejtek, a nyálkahártyák, a csontok megfelelő fejlődését, serkenti a vérképzést. A RAW AGUAJE kiváló készítmény az állapotos és szoptató kismamáknak, mivel javítja a gyermekek csontjainak és izmainak minőségét.

Feketekömény (Nigella sativa) – az élet sava-borsa

BIZONYÍTOTT HATÁSOK
A humán leukémiás sejtek vizsgálata során kiderült, hogy a thymokinon bizonyos enzimek (kaszpázok) serkentésén keresztül aktiválja a rákos sejteknél a programozott sejthalál (apoptózis) folyamatát, továbbá hat az energiatermeléshez szükséges mitokondriális membránokra. A thymokinon laboratóriumi kisérletekben (vagyis in vitro) az emlődaganatok gyógyításában is hatékonynak bizonyult. A vastagbélrák kezelésében daganatellenes hatóanyagként tartják számon. Egyes tanulmányok szerint a vastagbéldaganat thymokinonnal
való kezelése ugyanolyan hatékony, mint az 5-Fluorouracil kemoterapiás szerrel (Masaryk Egyetem Orvostudományi Kar). A kutatók a feketekömény széleskörű antibakteriális hatásait is vizsgálták. Felveszi a harcot pl. a következő kórokozókkal: Staphylococcus albus, Escherichia coli, Salmonella typhi, Shigella niger, Vibrio cholera. A növény magjai kapcsán kiváló gombaölő hatást is kimutattak. A növény ezenkívül számos jótékony anyagot tartalmaz: béta-szitoszterolt, mirisztinsavat, palmitinsavat, sztearinsavat, linolsavat, arachidinsavat, B1-, B2- és B3-vitamint, folsavat, kalciumot, vasat, rezet, cinket és foszfort.

A feketeköményt napjainkban az emésztés javítására, a gyomor, a máj és a bélrendszer egészségének megőrzésére használják. Enyhíti a felfújódást, megszünteti  a hasmenést, és segítséget nyújthat a bélparaziták elleni küzdelemben. Kiválóan alkalmazható légúti megbetegedések – asztma, hörghurut, megfázás – gyógyításában. A benne található nigellin keserűanyag csillapítja a hörgőgörcsöt és támogatja a letapadt váladék eltávolítását. A növény nyugtatja az idegrendszert, és segít a magas vérnyomás csökkentésében. Erősíti az immunrendszer működését, ezért számos betegség kezelésében – beleértve a daganatos megbetegedéseket is – kiváló kiegészítő szer lehet.

Inka mogyoró (Sacha Inchi)

Zsírsavak az emberi szervezetben A zsírok többnyire zsírsavak, közülük az ún. esszenciális zsírsavak a legfontosabbak, vagyis azok, amelyek előállítására az emberi test
nem képes. Ezek az anyagok számtalan létfontosságú folyamatban vesznek részt. A telítetlen zsírsavakat kémiai jellemzőik alapján három csoportba oszthatjuk: ómega-3, ómega-6 és ómega-9 zsírsavak. Az ómega-3 csoport a legjelentősebb: igen fontos szerepet töltenek be a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében. Gátolják a sokszor infarktust vagy agyvérzést előidéző vérrögök kialakulását, ezenkívül megfékezik a gyulladásokat, és támogatják az autoimmun betegségek gyógyulását. Az ómega-6 és ómega-9 zsírsavak szinergikusan működnek, vagyis felerősítik az ómega-3 zsírsavak kedvező hatásait. Ezért annyira fontos, hogy a zsírsavak megfelelően kiegyensúlyozott arányban legyenek jelen. z inka mogyoróból (Sacha Inchi) sajtolt olaj telítetlen zsírsav tartalma akár a 90%-ot is elérheti. A zsírsavak ideális arányban vannak jelen benne, szervezetünk pedig kivételesen magas arányban, akár 96%-ban is képes hasznosítani őket. Az ómega-3 zsírsav aránya ebben az olajban legalább 48%, ami 13-szor magasabb (!), mint pl. a lazacban. Az inka mogyoróból származó olaj az említett zsírsavakon kívül nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, jódot, A- és B-vitaminokat.
A SACHA INCHI bárhol, bármikor, bárhogyan és bármilyen életkorban kiválóan alkalmazható – a legkisebbektől az legidősebbekig. Jótékony hatásait az állapotos nők is nagyra értékelik. Kellemes mogyoró ízének köszönhetően önmagában is fogyasztható, ugyanakkor bármilyen hideg ételnek remek ízesítője lehet

Comments are closed.

TOP