Home > Energy > A rendszeres mozgás az egészséges élet záloga

A rendszeres mozgás az egészséges élet záloga

A rendszeres mozgás az egészséges élet záloga

 

 

A cukorbetegség (Diabétesz mellitusz) avagy a cukorbaj olyan megbetegedés, amely gyakran, ám nem szükségszerűen kéz a kézben jár az elhízással. Rendkívül elterjedt betegség, és aki ismeri közelebbről, az tudja, hogy a cukorbeteg aránylag egészséges ember is lehet, amenynyiben betartja a diétát és kezelteti magát. Ha nem kezelteti magát, kétszer gyorsabban öregszik, mint az, akinek nincsen cukorbetegsége, ráadásul különféle – érrendszeri, látási, vese, és egyéb szövődmények is veszélyeztetik. Elsősorban a deréktáji zsírnövekedés (ún. centrális elhízás) van kedvezőtlen hatással a koleszterinszintre, a vérnyomásra és a glükóztoleranciára. Tehát a cukorbetegség esetében is egyértelmű a rizikófaktorok összekapcsolódása, szoros összefüggése, így az érelmeszesedés kialakulásának veszélye is jóval nagyobb a “cukrosok” esetében, mint a cukorbetegségben nem szenvedőkében.

 

A cukorbetegség alapvető gyógymódja a diabetikus diéta, ami természetesen jelentős mértékben függ a cukorbetegség típusától, azaz hogy inzulinfüggő cukorbetegségről vane szó, vagy ún. időskori cukorbetegségről. Mindenesetre meg kell említenünk, hogyan használhatóak fel az Energy termékek a kétféle diabétesz, vagy az elhízás, esetleg a diabétesz és az elhízás együttes előfordulása esetén.

 

41_gynex_bila_na_bileAz elhízás csökkentésében nagyon jó a hatásfoka a Gynexnek. Ez a termék ugyanis anyagcsere-gyorsítóként stimulálja az összes belső elválasztású mirigyet az agyalapi mirigytől a perifériás mirigyekig, ideértve a hasnyálmirigyet és a pajzsmirigyet is. Az adagolás egyénileg változó, napi 3×3 csepp koncentrátumtól 3×9 cseppig. Három hét használat után ajánlott egy hetes, vagy idősebbek esetében akár 2-3 hetes szünet beiktatása. Ezt a ciklust célszerű néhányszor megismételni. A King Kong is csodákra képes, főként a férfiak esetében. Ebből a napi 2-3x 6-9 csepp adagolás vált be, reggeli, ebéd és esetleg vacsora előtt. Tartsuk azonban a szemünk előtt, hogy ha fogyni akarunk, nem elég a Gynexet vagy a King Kongot szednünk, mozognunk is kell! A mozgás szükséges, hogy a zsírt és a cukrot elégessük. A cukorbetegség gyógyításakor kiegészítéseként szintén segít a Gynex az előzőekben említett adagolással. Rendkívül jótékonyan hat a Fytominerál is, főként króm- és cinktartalma végett. Ez a két elem serkenti az inzulin termelését és felhasználását.

 

Szintén ajánlom felhasználásra a már más esetben is említett “fytoásványvizet” (3-5 csepp Fytominerál egy üveg vízbe). Nagyon kedvező a Cytosan is, amit alkalmazhatunk diabéteszes szövődmények esetén, pl. bőrbetegségek, ún. furunkulusok, szőrtüszőgyulladás, sípcsont ulcusok (fekélyek) és más fertőzések esetén, amelyek cukorbetegeknél főként az alsó végtagokon gyakoriak. A Cytosant szórhatjuk közvetlenül a sebre, vagy a sípcsontfekélyre is. Gyógyító, csillapító hatású, s egyúttal erős antioxidáns, használata erősen kihat a cukorbetegség és szövődményeinek az állapotára, mindig alkalmazható kiegészítő szerként.

 

 

A krémek közül elsősorban a Droserin-t és a Cytovital-t ajánlanám helyi felhasználásra legkülönbözőbb bőrbetegségek esetén, s jól bevált a Balneol is, humátfürdő formájában.

Ami a mindannyiunk által jól ismert mozgáshiányt illeti, ez életünk egyik legjelentősebb problémája.

stimaral_vHárom évvel ezelőtt egy kongresszuson Fröhlich professzor, egy cseh származású kanadai orvos adott elő. Többek között tett egy alapvető jelentőségű kijelentést: “Ha többet mozognánk, akár csak napi 30 percet gyorsan vagy sétatempóban sétálnánk, az infarktus előfordulása 40%-kal csökkenne.” Ebből is látható, hogy milyen keveset elég tennünk ahhoz, hogy egészségesebbek legyünk. Nem lenne ennyi infarktus, nem kellene ennyi bypass műtétet, koronaér plasztikát, szívműtétet végrehajtani. A mozgásnak jelentős szerepe van nem csak a magas vérnyomás, szív ischémia és érelmeszesedés, hanem a cukorbetegség megelőzésében is, mivel segíti elégetni a cukrot.

Melyek a rendszeres testedzés előnyei?

Csökken a korai elhalálozás minden kiváltó oka, ez a legegyszerűbb megelőzése a szív ischémia kifejlődésének, s emellett a testmozgás ritkítja a többi rizikófaktor megnyilvánulását is, csökkentve az agyvérzés és a csontritkulás előfordulását. A rendszeres testmozgás, vagy gyors séta, esetleg a túrázás jó közérzetet is teremt. Ez összefügg a boldogsághormon (az endorfin) kiválasztásával, egy ilyen túra után kellemesen fáradtnak és boldognak érezzük magunkat. Ez az egészséges élet biztosítéka. Nő az összes szervünk tartalék kapacitása, ami azt is jelenti, hogy az edzésben lévő ember, ha a buszhoz kell futnia, odaér, míg az edzést nem végző kapkodni fogja a levegőt és még le is kési, amit csak lehet. Most csak a tüdő, szív és egyéb szervek megnövelt kapacitásának egyetlen előnyét említettem.

A mozgásra senkit sem lehet kényszeríteni, de stimulálni lehet: a Stimarallal. Ez ugyanis javítja a lelkiállapotot, és mivel főként a depressziós emberek szenvednek mozgáshiányban, nekik segítségükre lehet ez a termék. Adagolása reggel és délben történik 6-9 cseppel, este azonban semmiképpen nem ajánlott, mert gátolná az elalvást. A testedzéssel kapcsolatban a King Kong is bevált, főként zsírégetésre, vagy a zsírok izommá alakításakor (napi 2-3 x 6-9 csepp).

 

, , , , , ,

Comments are closed.

TOP