Home > Általános Ismeretek | Energy | Érdekes > Tud olvasni a testéből, vagy tudja, mit akar Önnek mondani? II.rész

Tud olvasni a testéből, vagy tudja, mit akar Önnek mondani? II.rész

Tud olvasni a testéből, vagy tudja, mit akar Önnek mondani? II.rész

Belek

A belek fizikális szinten-, egyebeken kívül az élelmiszerből származó tápanyag befogadására szolgálnak. Szellemi szinten osztályozó helység. Pontosan a belekben döntenek arról, mi az ami marad, mi az, amit meghagyunk, mitől szabadulunk meg, mit és hogyan engedünk ki, mit hajtunk ki, távolítunk el. E szempontból a székrekedés világosan jelzi, hogy számunkra nem világos, mitől kellene megszabadulnunk, mi az, ami elnehezít bennünket, mit nem kellene a múltból hurcolnunk magunkkal, mit kellene csökkentenünk. Talán a kapzsiságunkat és büszkeségünket.

A székrekedés a szellemi folyamatok blokkolásának jele is. Nem akarunk különválni, nem akarjuk az alkoholista anyánkat elhagyni, nem vagyunk képesek elmenni az olyan munkahelyről, ami már nem nyújt számunkra semmit, nem akarjuk a bevált életritmusokat megváltoztatni. A hasmenés, pedig a jövőtől való félelmünket, a szerelmi aggódásunkat, a házasságra lépéstől való aggodalmainkat, az olyan problémáktól való félelmünket fejezi ki, amelyeket majd nem tudunk kezelni. És főleg a függetlenség elvesztésétől való félelmünket fejezi ki. Amennyiben a székrekedés és a hasmenés váltakoznak, azt jelenti, hogy egyszerre vágyik, és ugyanakkor aggódik is valaminek a megszabadulásától. Ez lehet egy dolog, személy, sztereótípus, jellem tulajdonság.

Kezelés: Meditáció, avagy harmonizáció, mely közben tisztázza magában, mit is akar tulajdonképpen. Langyos fürdők tengeri sóban. Diéta és a has gyengéd masszázsa. Vigyázat a megfázásra, rontja az állapotot.

Lábak

A lábak olyan alapok, amelyek meghatározzák irányunkat. A lábainkkal fordulnak elő problémák, ha félünk kilépni, ha félünk a dolgok radikális elintézéstől, ha nem a megfelelő irányba haladunk, ha legtöbbször egy helyben ácsorgunk, és nem keresünk kiutat. A térdeink testesítik meg a félelmeinket. Az egészségünk iránti félelemtől egészen a puszta létezésünkig.

Kezelés: Több határozottság, a megérzés erősítése /a teli Hold megfigyelésével /, meleg és hideg fürdők váltogatása, sertéshús fogyasztása. Rendszeres masszázsok.

Kezek

A kezünk akkor fáj, amikor már nem akarunk senkit sem szolgálni, amikor úgy tűnik nekünk, hogy többet adunk, mint kapunk. Amikor nem akarunk semmit sem tenni. Amikor gondjaink vannak az adással, vagy az elfogadással, amikor olyan dolgokat kívánunk a kezünkben tartani, amelyekről már régen nem döntünk, amelyek nem tartoznak hozzánk, vagy már semmire nem megyünk velük. Amikor valamilyen dologhoz a nevünket kellene adnunk /felelősség átvállalását/ és képtelenek vagyunk rá. Amikor valamilyen tehetségünket, képességünket nyomjuk el, amelyet a bölcsőnél kaptunk.

Kezelés: Masszázsok, melegedés infravörös lámpa fényénél, fűszeres ételek, természetben eltölteni legalább két órát, meleg borogatások.

Hátgerinc

A gerincproblémák elsősorban az elfogadott társadalmi normákkal függnek össze, amelyek nem érintenek meg bennünket, hamisnak, korlátoltnak vagy butának tartjuk őket. Nincs ugyan erőnk nyíltan fellépni velük szemben, de a tudatalattink már tisztában van velük. Minél konzervatívabb a véleményünk, minél inkább szeretnénk minden régit megőrizni és védekezünk bármilyen modernebb gondolkodás és felfogás ellen, annál nagyobb a problémánk: „a derekunk hasogat”, „elakadunk, intenzív fájdalmaink vannak.

A nyak és a tüdő területén előforduló fájdalmak azzal is összefügghetnek, hogy túlságosan nagy terheket hordozunk, amelyeket nem tudunk feldolgozni. Minél nagyobb a feszültség, annál nagyobb a fájdalom. Túl nagy nyomás esetén a húgyhólyag is szenved.

Kezelés: lazító gyakorlatok, jóga, szellemi világ tanulmányozása, úszás, masszázs, fürdők. Citrusfélék.

Túlsúly

Mindannyian bizonyos testfelépítéssel rendelkezünk, egyesek könnyebbek, mások testesebbek. Ebben az értelemben egy 65 kilogrammos nőnek nagyobb túlsúlya lehet, mint az ő 70 kilós barátnőjének. A túlsúlynál érvényes, hogy akkor hízunk, amikor magunkat, vagy valaki közelállót védünk. A testességre felszedünk, hogy a védőfal elég erős legyen, hogy a védetthez senki se férjen hozzá. Hízunk akkor is, amikor hárító területet képviselünk például a férjünk és a fiunk között.

Hízunk, ha gyerekkorban nem kaptunk elég szeretetet. Nem a valóságról van szó, hanem az érzéseinkről. Hízunk, amikor a lényünket akarjuk elrejteni, de akkor is, amikor az összes stresszt a frizsiderben, vagy a cukrászdában oldjuk meg.

Kezelés: Reálisabb tükör beállítása, nem védeni azt, ami a segítségünk nélkül is védve van, mozgás, mozgás, mozgás, amely egy más típusú gondolkodásra állít be minket.

Vesék

A vesék állapotán az összes kapcsolatunk megmutatkozik. Nemcsak a partnerkapcsolatok, de a szülőkkel, a gyerekekkel, az eladókkal, a kollégákkal, a taxisofőrökkel való kapcsolatok is. Ezekben megmutatkozik a elképzeléseink és az általunk élt valóság közötti ellentmondás is. Még hűtlenségünk is rovátkát vés a vesékre.

A vesékkel szoros összefüggésben áll a tüdő, amely benyomásainkat és érzéseinket közvetíti, melyek gyakran döntő szerepet töltenek be az emberi kapcsolatok megoldásában. Ha valaki nagyon felületesen, gyengén lélegzik – a nem megoldott kapcsolatok alapján közel áll az önsajnálathoz és a depresszióhoz. A hörgők beterelik a levegőt a tüdőhöz, tisztítják, megszűrik, ez azt jelenti, hogy a környezetünkről és magunkról való gondoskodásunk mértékét határozzák meg. A túlzásba vitt, vagy a nem megfelelő gondoskodás is károsíthatja őket. Adjuk-e vagy fogadjuk-e.

Kezelés: kevesebb só, alkoholt csak kivételes esetben, nikotint és koffeint egyáltalán nem, sört rendszeresen. Sok séta, napterápia, hideg és melegvizes váltott lábfürdők. Kikapcsolódás a tengerparton

Petefészek

A női szerep, a saját nőiesség, saját szexualitás nem elfogadása, lázadás a házastársi kötelezettségekkel szemben, a férfiak nem készséges elfogadása, a férfi alapelv iránti gyűlöletek mutatkoznak meg a petefészek és méh állapotán.

Kezelés: Azonosulás a saját női szereppel, a férfiak elfogadása, olyan „férfias” tulajdonságok megkeresése, amelyek csodálatraméltóak. A saját nemiség józanabb szemlélete. Semmit nem megjátszani, és nem gondolni, hogy a világ összedől, ha nem lesz orgazmusunk. Meleg fürdők, iszappakolások, hastánc, aromaterápia.

, , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

TOP